Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > ЕВА КИКЕРЕЗОВА СТЯГА КУФАРИТЕ ЗА NOVA?

ЕВА КИКЕРЕЗОВА СТЯГА КУФАРИТЕ ЗА NOVA?

ева кикерезова

Ева Кикерезова, която представя прогнозата за времето в БНТ, се появи тази седмица в „На кафе” по Нова тв и първо изрази радостта си, че гостува на водещата на Гала, на която симпатизирала още от ученическите си години. Даже се случвало да закъснее за час, за да догледа поредното й интервю.

В „На кафе” Ева говореше предимно за социалните си проекти, за които учудващо как, предвид, че е майка на три деца, отделя доста енергия и време.

И все пак появата на блондинката от БНТ в ефира на Нова тв неминуемо повдигна догадки дали пък не се готви за поредната промяна в кариерата си. Още повече, че в последно време доста усилено се обсъжда, че синоптичките на Нова тв Никол Станкулова и Гери Малкоданска, които са и сред панелистите в „На кафе”, са бременни, заради което от телевизията търсят попълнение в екипа, ангажиран с прогнозата за времето.

Засега не е ясно дали Ева Кикерезова би се решила да се прехвърли в Нова тв, дори и да има такова предложение. Журналистката, която стартира кариерата си като спортен журналист, не веднъж е изтъквала колко добре се чувства в БНТ, където работи вече от доста време. Преди дни Ева припомни във фейсбук своя снимка с първия брой на вестник „Меридиан мач” с нейна статия. „Това е брой на вестника от 13 юли 2003 г., в който излезе първата ми статия. 13 дни след завършването на 13-та гимназия, на 13-та страница…”, написала е Ева преди време, а към днешна дата допълни, че на 13 юли отбелязва 18 години творчество в медиите. И благодари на тогавашния редактор на отдела във вестника, който повярвал в нея и й подал ръка, пише Уикенд.

Ева е завършила Датския колеж в София, специалност „Мениджмънт и маркетинг”, а след това е учила „Стопанско управление” в Пловдивския икономически университет. Има магистратура по „Бизнес администрация” в „Международното висше бизнес училище”. Все пак стремежът й винаги е бил да работи в медии. Ева започва като спортен журналист във вестник, но скоро се прехвърля в телевизията. Позната е като водеща на предаванията „Срещи с Ева” по „Веселина”, „Звезден прах” по телевизия ББТ, „Размяна на съпруги” по „Про.бг”. Водила е и рубриката „Здравето отблизо” по БНТ.

Наред с журналистическата си кариера, Ева се изявява като модел и водещ на светски събития. Днес блондинката, която твори и за рубрики в сутрешния блок на БНТ, е момиче на времето. Когато Георги Любенов й се обадил, за да й сподели, че има покана да се присъедини към екипа на водещите на прогнозата за времето, тя много се зарадвала. „Само красиви и успели дами показват времето в телевизията”, възкликнала тя. Не мислила дълго, веднага се съгласила. Тогава тя имала нужда от промяна, но не предполагала, че толкова ще й хареса новото поприще. Тя представя прогнозата за времето с любов и дава всичко от себе си, но не се е отказала от журналистиката. Продължава да прави материали за сутрешния блок на БНТ.

Ева харесва екипа, с който работи, а и тази работа й позволява да отделя повече време за децата и семейството си. А това й е приоритет. Журналистката неведнъж е изтъквала колко е важно семейството за нея. Тя има син Николай на 11 години от първия си брак с Пламен, който е адвокат, и две дъщери – Елена, която е на 4, и двегодишната Екатерина, които са от втория й мъж Явор, който също е адвокат. „Ученето, тренировките им, развиването на талантите им и това да ги приуча да не се хранят с боклуци, а с домашна храна, за мен са приоритет като тяхна майка”, казвала е Ева.

Журналистката е признавала, че не й е никак лесно да съвместява работата и социалните си проекти с това да е майка и домакиня, но тъкмо така се чувства щастлива. Вкъщи тя се грижи за домакинството. Чистенето и подреждането е ежедневие. Готви всяка вечер, при това се старае да има и десерт. За децата пък често помагат бабите и дядовците. За развода си Ева винаги е казвала, че с първия й мъж Пламен запазили добри отношение и нито веднъж – по време на раздялата и след това не са си разменили дори една лоша дума, а и никога не са имали спорове, свързани със сина им. Интересното е, че бившият й и настоящият й съпруг са в доста добри отношения и дори работят в една кантора. Самата Ева пък станала медиатор – човек, който разрешава семейни конфликти извънсъдебно, малко преди да получи поканата да представя прогнозата за времето по БНТ. И все пак Ева вече е имала възможност да добие опит в работата си като медиатор. Имала няколко случая, които разрешила успешно.

Журналистката обожава работата си. Толкова, че още в началото на кариерата си за миг не се поколебала да загърби детската си мечта, която била да е стюардеса. Ева имала такъв шанс, при това два пъти. За първи път получила тази възможност, когато придружавала брат си, който искал да стане стюард, на интервю за работа в „България Еър”. Ева чакала с него, но поканили и нея да се яви на интервю. Взели я веднага. Само че Ева вече имала работа в телевизията и не приела предложението. След година пак й се обадили и тя пак отказала.

„В този живот съм видяла само хубаво”, сподели Ева в предаването „На кафе”. Когато е почуквала на някоя врата, винаги се отваряла за нея. Късмет или съдбата, не знае. „Трябва и аз да дам нещо на тази Вселена, нали?”, възкликна Ева по повод социалните си проекти. В момента тя е заета с работата си по проект в подкрепа на проблемни деца. Целта е да им покаже добър пример и възможности, така че да насочат енергията си в правилна посока. Ева събеседва с тях, води ги на театър, концерти, балет или дори в кухнята на ресторант, за да се запознаят с работата там. Тази инициатива е в сътрудничество с кмета и зам.-кмета на район „Илинден”. „Ако искаме промяна, ние трябва са сме част от тази промяна и да даваме пример. На това уча и децата ми”, споделя Евелина Кикерезова.

Top
>