Вие сте тук
Начало > Любопитно > ФАЛШИВА КРАЛИЦА ЧЕТЕ КОЛЕДНО ПРИВЕТСТВИЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА

ФАЛШИВА КРАЛИЦА ЧЕТЕ КОЛЕДНО ПРИВЕТСТВИЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА

кралица елизабет фейк

Милиони зрители чуха странни думи, изречени от кралица Елизабет Втора, в промо клип на британския „Ченъл Фор“.

„…бях толкова натъжена от заминаването на (принц) Хари и Меган (Маркъл). Малко неща са по-обидни от това някой да ти каже, че предпочита канадците пред това да е с теб“, казва кралицата с най-сериозния глас на света.

Речта е част от коледните пожелания на кралицата към нацията. Произнесена е в празнично украсено помещение, с близки кадри на елха и коледни играчки. Изагубила ли си е ума Елизабет Втора?

Всъщност тя въобще не е изричала тези думи. А цялото видео е компютърна манипулация от най-ново поколение – т.нар. „дийп фейк“.

Пълната версия ще се излъчи по същото време, когато Би Би Си ще показва оригиналната кралица (и нейното вероятно не чак толкова атрактивно обръщение към нацията). Публикуван е и пълният текст на фалшификата, в който има препратки към скандалите в кралското семейство и личния живот на премиера Борис Джонсън,  отбелязва LadyZone.

„Традиционното коледно ТВ обръщение, обикновено призоваващо за надежда и единство, ще бъде остро предупреждение за развитието на технологията, която дава възможност за разпространение на дезинформация и фалшиви новини в дигиталната епоха“, посочват от телевизията. За клипа те са си партнирали с фирма за специални ефекти, която е печелила „Оскар“.

Самата идея за съществуването на такъв клип предизвика скандал.

Top
>