Виктор Ангелов е отдал на кулинарното изкуство повече от 25 години от живота си. Завършил е „Училището по туризъм и ресторантьорство“ като професионален готвач през 1991 г., но споделя, че най-голямата школа за него е кариерата му в хотелската верига Sheraton, където 7 години работи в Германия, България и Албания. Т
ой е първият българин достигнал до позиция главен готвач в 5-звезден хотел от световна верига. Известният кулинар влиза за трети път в ролята на водещ на световноизвестното състезание за професионални готвачи в България.
Виктор Ангелов е кулинарен Бог, макар че готви в Кухнята на Ада. „Баба Марта винаги я показват като леко пълна дама. Ако беше минала през Кухнята на Ада, щеше да отслабне рязко. И нямаше да е блага. Щеше да е люта баба. И тогава март месец щеше да вземе функциите на февруари. Но Кухнята на Ада не е за баби. Има прекалено много стрес в шоуто. Бабите могат да му се наслаждават пред екрана”, пошегува се Виктор Ангелов в интервю за Nova.
„Кухнята на Ада започна с ритници и шамари този сезон. И в кухнята, и в живота, това, което ме напряга най-много, е равнодушието. Извън шоуто се опитвам да си почивам. И съпругата ми, и малката ми дъщеря, са големи фенове на йога. При мен амбицията е повече от възможностите ми, но не спирам да се старая. Съпругата ми дори замества понякога преподавателя по йога и води курса. Така че трябва да съм на ниво и там”, сподели известният кулинар.
„Често обичам да си почивам сам. Обожавам да ходя на Витоша. Още баба ми, когато бях дете, ме водеше там. Носеше винаги два термоса – един с чай и много лимон, и един с пържени кюфтета. Обичам да разпускам и с колите си, пускам си любима музика, тръгвам в непланирана посока, просто да се повозя и да чуя звука на двигателя”, разказа Виктор Ангелов.