Вие сте тук
Начало > FAMOUS > ФЪНКИ СЕ ЧУДИ ЗАЩО КЗД ГО РАЗСЛЕДВА

ФЪНКИ СЕ ЧУДИ ЗАЩО КЗД ГО РАЗСЛЕДВА

коцето-фънки

„Нямам абсолютно нищо против малките хора! Не знам Комисията по дискриминация да ни разследва. Няма за какво да ме обвиняват, не съм против малките хора. Коцето е човекът, който може да ви даде по-пълна информация.“ Това сподели пред „България Днес“ Димитър Ковачев-Фънки. Музикантът бе изненадан от започналата срещу него и фолкпевеца Константин проверка от Комисията за дискриминация (КЗД).

Звездното дуо ще бъде проверено заради подигравателни клипове в платформата TikTok. На 21 януари Комисията за защита от дискриминация се е самосезирала по доклад на Орлин Колев.

Коцето и Фънки често публикуват смешни видеа в социалната платформа. В този, заради който са обект на проверка, се вижда как малък човек скача във вода, а на следващия кадър двамата „шоумени“ се правят, че са го уловили в чувал и го ритат. На зрителите е ясно, че видеото е монтаж и никой не е пострадал физически, но според мнозина клипът злепоставя малките хора.

ФЪНКИ ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ЛУНА: ТЯ Е МОЯТ ПРЕЗИДЕНТ!

„Това са майтапи, а не обиди! Не разбирам с какво обиждаме някой“, казва Фънкин.

Дружката му Константин не бе открит за коментар. Според потърпевшите разпространеният видеоклип поставя малките хора в обидна, унизителна, принизяваща и накърняваща достойнството им среда.

„Запознати сме със случая и с клиповете в платформата още от самото им създаване. Наши членове подадоха сигнали по темата. Знаем и за подадената жалба за дискриминация в КЗД и съответно ще я подкрепим като организация. Всички могат да се включат от нашата организация като потърпевши, ако решат. Но искам да кажа, че тази „случка“ е недопустимо да се случва в света, в който живеем“, каза Светлин Чернев, лидер на организацията за малките хора.

„В момента тече проверка. По тази причина не можем да дадем повече информация. Вероятно в началото на април ще имаме заседание по случая“ – казаха пред „България Днес“ от Комисията по дискриминация.

ФЪНКИ И КОНСТАНТИН СЕ ИЗПОКАРАХА ЗА 50 БОНА ОТ РЕКЛАМА

За Фънки отдавна е известно, че има пиперлив език, който умело използва във всички тв формати, в които участва. Като жури прословути станаха репликите му към Криско: „Това, че не можеш да пееш и не ти стига гласът, няма да го коментирам. Толкова ти е дал Господ, толкова можеш. Обаче, кажи ми кой те докара в този вид да приличаш на черноборсаджия? Все едно, че току-що си прекарал нелегални цигари през Дунав мост, продал си ги и си се наконтил в първия магазин“, пошегува се Фънки. Под „ножа“ му са попадали още Коцето Калки, Азис, Лили Иванова, Лора Караджова и много други.

Top
>