Вие сте тук
Начало > Музика > ГАЛЕНА ШОКИРА, ЕТО КЪДЕ Е СНИМАЛА „ЗАПАЛКАТА“

ГАЛЕНА ШОКИРА, ЕТО КЪДЕ Е СНИМАЛА „ЗАПАЛКАТА“

галена galena

Галена превърна култовия парти курорт Ибиза в нашия Слънчев бряг за снимките на видеоклипа по песента „Зигзаг“.

Тя е част от новия й албум Galena XX, с който празнува своите 20 г. на сцената. Примата изненада почитателите си, като пусна едновременно цели 10 нови песни, всяка с ефектно видео.

„Песента е на Кости, текстът е мой и на Анастасия Мавродиева. Кости ми я предложи миналата година, харесах много колко лежерна, приятна и мажорна е мелодията. Ние с него сме работили доста пъти и сме създали много песни, които са се превръщали в емблема на лятото през годините, надявам се и сега да е така. Ходих на гости в имението му в Букурещ, където се намира студиото му. Записът се случи буквално за час, през останалото време си бъбрихме и пиехме индийски чай, той е много запален по здравословния начин на живот и сам приготви всичко, с което ни гощава. За видеото пътувахме до Ибиза, Добри беше набелязал един страхотен концептуален хотел в стил стар Холивуд, получиха се много красиви летни кадри. Искахме да продължим по някакъв начин Барби тематиката от „Ти не си за мен“, затова включихме и “българския Кен” Благомир Мастагарков“, разказа пред „Телеграф“ певицата.

„Жалко“ е заглавието на водещата песен в албума.

„Няма да скрия, че съм особено доволна от успеха на „Жалко“, предвид че текстът и музиката са мои. Песента се роди един ден в студиото, говорех с Азис по телефона, Даниел Ганев, който е и музикален продуцент на целия албум, свиреше хармония, а аз запях мелодията, идваше ми на момента, Даниел ми помогна да оформим финалното звучене и още тогава бях сигурна в успеха й. Тук се развихрихме и с видеото, Валери Милев е цар на пресъздаването на драматични истории. Снимахме два дни – първо основния клип с взривяването на автомобила, тогава беше много студено, всички бяха със зимни якета, аз се разхождах по потник и риза както винаги, но всичко в името на добрия резултат. Втория ден снимахме кадрите в затвора с изгореното лице и интервюто с Миглена Ангелова, на която искам много да благодаря, че прие поканата ми, мога да определя участието й единствено като иконично. Интересното тук е, че имахме лек инцидент след снимките – една вечер човек от екипа случайно намери кадри от снимките на палежа в онлайн пространството, няма да конкретизирам как и къде, но е излишно да казвам колко се стреснахме всички. За щастие се оказа някакво недоразумение, беше се случило без знанието на “оператора”, снимачният екип реагира светкавично и кадрите бяха изтрити, сподели звездата.

ДРАМА В ЧАЛГАТА: АНЕЛИЯ И ГАЛЕНА С ЕДНАКВИ КЛИПОВЕ

“Мъко моя“ пък е включена с две версии – оригинална и ремикс. Ето какво каза тя за този проект: „Още в първите часове на новата година обявих пред почитателите си, че моето новогодишно обещание към тях в тази значима за мен година ще бъде албумът GalenaXX. Планирах да се появи около рождения ми ден (21 май), но нямаше как да ги карам да чакат толкова дълго, затова няколко дни след деня на годишнината (21 януари) реших да ги зарадвам с една балада, която подготвихме с Даниел Ганев и Сиана. Зимата определено е време за балади, но за съжаление все по-рядко и аз, и моите колеги залагаме на истински баладични песни. Исках да е тежка песен, която да импонира на леденото време навън, пея за ледено сърце, решихме и видеото да е решено в ледена стилистика и изпълнено със символика. Наложи се да снимаме два дни, защото ангелските крила, с които “падам” от небето, се забавиха доста. Бях попаднала на една дама от чужбина, която ги изработва ръчно и ги поръчахме, защото идеално пасваха на концепцията ни, но поради размера им единствената опция за доставка беше доста бавна, чакахме ги към 40 дни, но за щастие пристигнаха малко след Нова година и организирахме втори снимачен ден, за да довършим видеото. Благодаря на служителите от митнически контрол за съдействието, тъй като всичко се случи на косъм. А докато заснемах кадрите с падането от небето, бях вързана с въжета във въздуха, вестибуларният ми апарат ме предаде, доста ми прилоша и въобще винаги се подлагам на някакви такива “приятни” усещания в стремежа си да се получи резултат, с който самата аз да се гордея“.

Top
>