Вие сте тук
Начало > FAMOUS > famous > НОВИЯТ КИНО ХИТ: ХРИСТО ШОПОВ СТАНА НАРКОБАРОН, А СРЪБСКИ МАФИОТ ГЪРМИ СИНА МУ

НОВИЯТ КИНО ХИТ: ХРИСТО ШОПОВ СТАНА НАРКОБАРОН, А СРЪБСКИ МАФИОТ ГЪРМИ СИНА МУ

Известен сръбски мафиот убива сина на актьора Христо Шопов, който участва в сръбския екшън „Южен вятър“. Участващият в „Страстите Христови“ театрал влиза в ролята на наркодилър и шеф на българска мрежа за контрабанда на наркотици.

Криминалният екшън е смятан за един от най-успешните сръбски филми за всички времена. Режисьор, сценарист и продуцент на лентата е Милош Аврамович. Освен редица популярни имена от сръбското кино, сред които Милош Бикович, Миодраг Радонич, Драган Белогрълич и Сърджан Тодорович, който участва в „Черна котка, бял котарак“ на Емил Кустурица, участие взема и един от родните ни актьори със световна слава – Христо Шопов.

Той го играе български наркодилър, който търгува със сръбската мафия и впоследствие замесва и сина си в схемите му. В ролята на негов син влиза и актьорът Ивайло Захариев, който изпълнява абсолютно противоположна роля от тази в родния ни сериал „Под прикритие“, където е в образа на доброто ченге Мартин. В сръбската лента той е мафиотски наследник, който прахосва парите на родителите си по красиви жени и наркотици, пише „Телеграф“.

Хитовата продукция може да се похвали с няколко награди и участие в редица фестивали. В дебютната седмица „Южен вятър“ е бил гледан от 80 000 зрители и 5 последователни седмици е на първо място. Лентата има над 700 000 зрители по целия сят и до момента над 2 милиона евро приходи, която я нарежда сред най-успешните сръбски филми за всички времена. Премиерата на филма у нас е на 11-и януари, но филмът вече изтече в някои торент сайтове, тъй като в Сърбия бе представен преди около месец.

Top