Вие сте тук
Начало > Шоу > ИВАН И АНДРЕЙ ЛАПВАТ ОТ БНТ 1 МИЛИОН

ИВАН И АНДРЕЙ ЛАПВАТ ОТ БНТ 1 МИЛИОН

иван-андрей-ivan-andrei

След като се разписаха с изключително солидни проекти в бТВ, Нова тв, а преди години и в несъществуващата вече ТВ7, Иван Христов и Андрей Арнаудов се готвят да превземат и ефира на БНТ. Техен проект за комедиен сериал е одобрен от държаванта медия и ще получи над 1 милион лева от бюджета й.

Проектът, който Иван и Андрей ще снимат за БНТ, е със заглавие „Радиовръзки“. Това ще бъде комедиен сериал от 24 епизода с продължителност 27 минути. За това перо телевизията е готова да плати до 840 хиляди лева без ДДС, или малко над 1 милион с данъка. Това прави по около 42 бона на епизод, което е повече от щедър бюджет за състоянието на медиите в момента. В частните телевизии, за епизод с такова времетраене с мъка дават повече от 25 хиляди лева.

Зад проекта стоят двама от сценаристите на „Съни бийч“ – Христо КАбаджов и Мирон Крумов. Последният е автор на някои от свежите рубрики в предаванията на Иван и Андрей от години като нпример „Звездите ми говорят“ и „Приключенията на Недялко М. Цанев“ в емблематичното шоу „Сблъсък“.

ИВАН И АНДРЕЙ СЕ ЗАВРЪЩАТ В NOVA С НОВО ШОУ

След като бТВ съкрати епизодите на сериала „Татковци“, продуциран от Евтим Милошев, а Нова тв не му поръча продължение на „Лъжите в нас“, продуцентът се прехвърля към БНТ. Той спечели финансиране за драма от 12 епизода с продължителност по 54 минути. Заглавието е „Мама“, а сценарист, както обикновено на продукциите на Милошев, е жена му Христина Апостолова. За новия проект БНТ е предвидила към 1,6 милиона лева, което също е изключително щедър бюджет.

Добра сума ще получи и Захари Бахалов, но не като актьор, а вече като продуцент. Звездата напарви няколко успешни удара в тази роля с театрални представления, включително със спектакъла „Поетите“, а сега се пробва и в тв проект. Той спечели финансиране за сериал от 6 епизода със заглавие „Мъртар“, пише Уикенд. БНТ е предвидила за проекта близо 755 хиляди лева без ДДС. Същата сума е предвидена за още един сериал в категорията „Дъщерите на София“ със сценарист Рене Карабаш и продуцент Момчил Манчев.

Максим Генчев, който напарви с дарения оспорваните откъм художествени качества филми „Левски“ и „Ботев“, този път не може да се оплаче, че е бил пренебрегнат. Негов проект спечели 280 бона в категория „Пълнометражен игрален филм“ с времетраене 85 минути. Заглавието му е „1349“.

Top
>