Вие сте тук
Начало > Събития > ИВАН ЮРУКОВ С ПРЕДСТАВЛЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ В ХОЛАНДИЯ

ИВАН ЮРУКОВ С ПРЕДСТАВЛЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ В ХОЛАНДИЯ

иван юруков

Един от най-харесваните и популярни наши актьори от театралната сцена и телевизионния  екран – Иван Юруков представя първия си моноспектакъл “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ” в холандския град Хага.

След премиерата си в София, спектакълът зарадва публиката в много български градове, включително и чужбина, а в Лондон спектакълът беше разпрададен да няколко седмици.

Ред е на бъргарите, които живеят в Холандия да повторят този успех на 7.12.2019 в театър „De nieuwe Regentes“ в Хага. Билети може да вземете ТУК.

“Пилето, което казва КУ” е спектакъл, който пресъздава една съвременна, смислена и стойностна история, поднесен забавно и с вкус.

Сценарият е на Александър Урумов и е по сборниците му с разкази „Малкото име на дните” и „Тиква”. Прекрасната музика е дело на Михаил Шишков –баща, а самият Иван Юруков се справя чудесно и в ролята на режисьор. Увлекателно, с лекота и премерено чувство за хумор, актьорът представя героя си – нощен пазач на секретен склад, който в хода на спектакъла ще видим в интересни ситуации, преобразявайки се в различни симпатични и чудати персонажи.

В продължение на малко повече от час, зрителят има възможност да си зададе въпроси, да си отговори евентуално на тях, да се забавлява и най-вече да развълнува себе си, партнирайки на Иван Юруков в “Пилето, което каза КУ”.

“Моноспектакълът е може би най-висшата театрална форма и огромно предизивкателство за актьора” – споделя вълнението си Иван Юруков. “Когато си сам на сцената, твой единствен и много специален партньор е публиката, притаена в тъмното, очакваща и изискваща”.

Тази година звездата на Народният театър получи поредна номинация за “Аскеер” в категорията главна мъжка роля за блестящата си игра в “Лисичета”, реж. Бина Харалампиева, Народен театър “Иван Вазов” – за ролята на Хорас. Иван Юруков играе и в най-касовите спектакли на Народния театър – “Лисичета”, “Майстори”, „Добри хора”, „На ръба”, „Хъшове”, „Хамлет”, „Вишнева градина”, „Ревизор”, както и в „Червено” и “Ясна поляна”в Театър 199 “Валентин Стойчев”, “Амадеус” в Нов театър НДК.

Повече информация може да намерите в страницата на събитието ТУК.

Top