Вие сте тук
Начало > FAMOUS > ИВАНА БОЯДИСВА ЯЙЦА С ПЯНА ЗА БРЪСНЕНЕ (СНИМКА)

ИВАНА БОЯДИСВА ЯЙЦА С ПЯНА ЗА БРЪСНЕНЕ (СНИМКА)

ивана ivana

Страстната седмица е към края си и домакините в цялата страна са в трескава подготовка за Великден. Една от тях е и певицата на народа Ивана, която тази година ще заложи на нестандартна техника при боядисването на яйцата – ще използва мъжка пяна за бръснене.

„Различни яйца правя всяка година. Тази година съм решила да са в по-нежни цветове. Най-вероятно в бледи тонове. Днес видях една простичка, но красива рецепта. В мъжка пяна за бръснене се слагат различни цветове от боята, слага се свареното яйце вътре и става много красиво в нежни тонове. Но трябва да е бяло яйце.“, разказа  изпълнителката пред Монитор.

Всяка година Ивана се настройва да боядисва яйцата в четвъртък, но по стечение на обстоятелствата й се налага да го прави в събота и то в голяма компания.

ivana

„Събираме се с дъщеря ми, майка ми, приятелката ми, Стояна … Всички се цапаме до ушите. Става голямо забавление. Първото яйце винаги е червено, спазвам традицията с кръстчето на челото на всеки, след което сменям веднага старото яйце пред иконата на Света Богородица и поставям новото.“, допълни с усмивка тя.

За Ивана е много важна и празничната трапеза, затова всяка година измисля някоя авторска рецепта. В полунощ на събота срещу неделя пък звездата винаги ходи на църква.

Top