Вие сте тук
Начало > АРТ > ИЗНЕНАДА: ДЖАРО ВЪЗКРЪСВА

ИЗНЕНАДА: ДЖАРО ВЪЗКРЪСВА

Пак ще се срещнем с най-обичания БГ злодей – Джаро! Култовият мафиот от „Под прикритие“ ще „оживее“ в отвъдното благодарение на създателя си.

 Димитър Митовски рисува престъпния бос в мрачни сюрреалистични картини, които скоро ще реди на изложба. Четката не е ново хоби за Митовски, по първо призвание той е художник и в средата на 90-те години с покойния Кольо Карамфилов и Румен Жеков създават художническата група „Диско 95“, с която творят няколко години.

На новите платна Джаро е в няколко варианта – има го с шарена синя риза, целия облян в кръв и с огромна дупка на черепа, има го и с емблематичния балтон от телевизионната поредица, здрав и читав. На друго платно го виждаме с червена риза и зелена ябълка в ръка, а на лицето му е изписана хаплива ирония – досущ като сцената в началото на „Под прикритие“, където първо успокои един сгафил от подчинените си, а после тихомълком го осъди на смърт.

В експресионистичните, сюрреалистични картини на Митовски винаги е нощ – това е отвъдното, издава самият автор. Именно там, „на оня свят“, Митовски има идея да събере всички умрели герои от „Под прикритие“ и да ги представи как чакат в Чистилището – или ще отидат в рая… или в ада!

Освен добре познатия Джаро феновете с нетърпение чакат друг любимец – Косъма (Александър Сано) и, разбира се, Иво (Захари Бахаров). В картините има и няколко женски образа, които могат да се определят като Съни, любовницата на Джаро и Иво (Ирена Милянкова). Тя погина от ръката на асасин, пратен от Джаро, пише „България днес“.

Любопитна е една от картините, на която, както по всичко личи… е Мегз! Млада жена в булчинска рокля, цялата в кръв, държи бебе на ръце. Със същата провокация лъсна преди месец и скандалната дизайнерка, която наскоро се оказа и забъркана в истински криминални истории.

Междувременно феновете се питат какво се случва с „Ускорение“, новия проект на Димитър Митовски, който миналото лято усилено се снимаше на Черноморието и бяха ангажирани както БГ звезди (Мариан Вълев, Александър Сано, Луиза Григорова), така и колеги от чужбина (Джули Ордон, Джон Савидж). В средата на август снимките секнаха от раз и престана да се говори за „Ускорение“. Злите езици заговориха, че продукцията изпитва сериозни финансови затруднения. Към този фон се прибавиха и обвиненията на европейската легенда Жан-Клод Кариер, който обяви, че чака сериозна сума пари от Митовски и съдружника му Гочев, която така и не са му изплатили години наред.

„В момента съм прекъснал снимките на „Ускорение“, но ще ги продължа съвсем скоро. Причината е, че пренареждам нещата организационно и креативно“, казва самият Митовски в интервю.

Top
>