Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > ЖАНА БЕРГЕНДОРФ ОТНОВО ЗАЛИТНА КЪМ ЧАШКАТА И НАРКОТИЦИТЕ

ЖАНА БЕРГЕНДОРФ ОТНОВО ЗАЛИТНА КЪМ ЧАШКАТА И НАРКОТИЦИТЕ

жана бергендорф jana bergendorf

Певицата Жана Бергендорф беше задържана в ареста за трети път. Този път за буйство. Отишла с неин приятел на гости в столичния кварта“ «Овча купел“. Към 3 часа сутринта двамата станали агресивни и започнали да чупят мебелите в чуждия дом. Домакинът подал сигнал в полицията. На място дошли служители на МВР, които ги задържали, но не уточняват дали са им направени тестове за употреба на алкохол и наркотици. Образувано е бързо производство за хулиганство.

Според близки до изпълнителката тя продължава да взема наркотици, защото е депресирана от липсата на достатъчно ангажименти. Само от време на време имала участия в столичен клуб, но като цяло нямала работа. Дори обмисляла да емигрира в Лондон, където да си пробва късмета. От друга страната ставала така агресивна, когато прекали с твърдите напитки и най-вероятно във въпросната нощ е била под въздействието на алкохола. През 2015 година певицата за първи път попадна зад решетките, след като се сби с тогавашния си приятел Леандър, а в жилището й беше открита марихуана. Жана твърдеше до последно, че джойнтът е бил за гаджето й, а тя не е пушила. Затова и срещу нея не беше повдигнато обвинение.

На следващата година Бергендорф пък беше обвинена за шофиране на кола след употреба на наркотични вещества, а две години по-късно сподели за проблемите си с дрогата: „Определено не бях подготвена за това да съм в устата на всички. Това се отрази на личния ми живот, на семейството ми- на всичко. И то не по добър начин. Загубих дома си и ми се наложи да спя в колата си. Дори се пристрастих към наркотиците. Те станаха за мен повече от приятели. Намирах отдушник, но те ме унищожаваха. По онова време не можех да го разбера“. По-късно пред „Галерия“ тя разкри, че се лекува за пореден път в клиника за зависими.

ЖАНА БЕРГЕНДОРФ РИТАЛА ЧЕНГЕТА, ПУСКАТ Я СРЕЩУ 1000 ЛЕВА ГАРАНЦИЯ

„Виждам се с професионалисти, така че правя каквато трябва. Господ е с мен и аз ще успея във всяко едно свое начинание, ще се преборя с всяка своя битка. Длъжна съм да направя така, че всичко да е овладяно на сто процента. А за да си сигурен, че едно нещо не съществува вече в живота ти, ти трябва да вземеш мерки. Борбата с наркотиците продължава цял живот, тя е всеки ден и всеки час. Особено за нас, артистите. Ейми Уайнхаус, Уитни Хюстън също са имали проблем с продуценти, с емоционални битки, стереотипи и аз няма да допусна да свърша като тях. Искам да живея и да пея“, сподели Жана в ексклузивно интервю пред „Галерия“.

Тя преживя доста тежко и смъртта на втория си баща Владимир преди няколко години. Той е човекът, който е отгледал певицата. Дори и след раздялата с майката на Жана – Анета, той продължава да се отнася с Бергендорф като с родна дъщеря, виждат се и той й помага. „Владимир е невероятен човек. Разделиха се с мама, но продължи да ми бъде опора в живота“, разкри изпълнителката, която преди да приеме фамилията на бившия си мъж Бергендорф, носи името на Владимир – Бранкова. Тя разбира, че той не е неин биологичен баща на шест години, а чак на 29 се запознава с истинския си татко Марио. В интервюта певицата споменава, че би искала да се срещне с човека, който я е създал, понякога й липсва, особено в трудни моменти. Но не го търси. Така през лятото на 2015 година майка й и сестра й откриват Марио във фейсбук. Показват го на Жана и вълнението бързо прераства в желание да се запознае с него. Майка й му звъни с думите: „Дъщеря ти иска да те види. Знаеш ли коя е тя?“. Бащата е истински изненадан от неочакваното обаждане. Отвръща, че няма значение коя е, нали му е дете.

АРЕСТУВАХА ЖАНА БЕРГЕНДОРФ

Той от години живее в Германия, но гледа българска телевизия. Не изпуска и „X фактор“, в който участва певицата, без изобщо да подозира, че победителката в този формат е собствената му дъщеря, макар че външната прилика между двамата е очевидна, Жана е взела и неговите зелени очи. Час след като говори с майката, получава ново телефонно обаждане. Този път от дъщеря си. Отсреща чува: „Баща ми, здравей“. Той е шокиран, очите му се насълзяват, а гласът му затреперва. Започва да се извинява за пропуснатите години, макар Жана да не го упреква или обвинява, защото смята, че не може да съди никого за решенията, които взема в живота си.

Седмица по-късно Марио хваща самолета от Франкфурт и лети за България, за да се види за първи път с дъщеря си. Срещата е на летището, където тя го чака с Петко, единия от двамата му синове, с когото Жана вече се е запознала. Така с годините двамата се сближават, а певицата го запознава с най-важния човек в живота си – сина си Леон.

Top
>