Вие сте тук
Начало > Новини > Интервю > ДЖЕНИФЪР БЕНЕДИКШЪН: НЯКОИ ХОРА СТАНАХА ИЗВЕСТНИ, СЛЕД КАТО СПАХА С МЕН

ДЖЕНИФЪР БЕНЕДИКШЪН: НЯКОИ ХОРА СТАНАХА ИЗВЕСТНИ, СЛЕД КАТО СПАХА С МЕН

Костадин Колев, по-известен в образа си на Дженифър Бенедикшън, е най-известният драг куийн артист у нас. През 2009 година печели титлата „Мистър Гей” във Варна, а няколко години по-късно печели короната на конкурса „Queen Of Caligula“ 2012 г. в Пловдив. През 2014 година по време на Sofia Pride влиза в образа на победителя на „Евровизия“ Кончита Вурст, а преди седмица на традиционния парад се появи като Поли Генова. В момента прави шоупрограми в най-големия български миксклуб в София.

-Какво е да си драг куийн в България и обиждаш ли се ако те нарекат травестит?

 

-Аз имам огромния късмет хората да ме възприемат чудесно – никога не съм чувствала неудобно, отхвърлена, неприета. А нищо не ме зарежда повече от положителното настроение на публиката и моите фенове. Колкото до това да ме наричат травестит – не, не се обиждам, тъй като в България тези две понятия все още се припокриват. Но бих искала с моя помощ понятието драг куийн да се наложи като дефиниция за хората като мен, които правят това в името на шоу бизнеса.

-Да разбирам ли, че предпочиташ да се обръщам към теб в женски род?

-Да, когато темата на разгвор е Дженифър. Аз държа илюзията да е пълна. Все пак съм female impersonator (женски имитатор).

 -Кога разбра, че си гей? Бил ли си жертва на дискриминация заради сексуалността си в училище и след това?

Това, че съм гей ми беше ясно от ранна детска възраст. Не ме питай кога точно, не съм си водила бележки. Като се връщам назад, нямам ясен спомен да съм била жертва на дискриминация. За мен сексуалността ми не беше негатив, а повод за положителни емоции.

-Именно дискриминацията в училище бе тема на Sofia Pride 2015. Смяташ ли, че този прайд е наистина в полза на ЛГБТ хората у нас? Исканията, които биват поставяни са сериозни, а на него излизат хора, които са голи до кръста, с боядисани коси и с пера?

-Така зададен въпросът е некоректен. Да, поставените искания са сериозни и такива трябва да бъдат. Не всички са имали моя късмет да бъдат добре приети. Много са били потискани, докато са израствали, а много все още живеят в тайна. Работата на мен, голите до кръста и тези с боядисаните коси и пера, е да покажем смелост, да покажем, че това да си различен не е престъпление и същевременно да привлечем достатъчно обществено внимание, за да могат исканията на LGBTQ общността да бъдат чути.

Не предизвиквате ли излишна агресия и отпор от страна на хетеросексуалните по този начин?

-Нашата цел е да се борим с агресията, не да предизвикваме излишна такава. Вярвам, че обществото е достатъчно узряло, за да може да приеме различните без това да предизвиква негативизъм. А иначе хора всякакви.

Костадин като Поли Генова на Sofia Pride 2016
Костадин като Поли Генова на Sofia Pride 2016

-Добре, да се върнем на теб. Спомняш ли си на колко години прави секс за първи път?

 

-Ох, любима моя тема. Сексуалният живот на Костадин е много интересен и започна с приемането на България в ЕС. А Дженифър е все още девствена (на някои места).

-На кои места?

-Като една истинска дама не би трябвало да отговарям на този въпрос. Аз не съм такава, но ми се иска да оставя малко мистерия в интимния си живот. Иначе за какво ще говоря като излизам по срещи?

Бил ли си някога с жена?

-Подкрепям любовта между жени, но единствената жена, която си ляга с мен в леглото, е моята „шизофренична“ половинка Дженифър. Хубавото при нея е, че всяка вечер е различна. Никога не ми е скучно!

Кое те спира да си легнеш с жена?

-Спира ме наличието на прекалено много красиви мъже. Шегата настрана, аз харесвам жените и оценявам тяхната женственост и красота. Но в крайна сметка аз съм гей и това, което ме определя като такъв, е привличането ми към мъже – емоционално и физически.

дженифър
Правил ли си секс срещу пари?

-Ама пет лева пари ли са? (смее се) Това е един от стереотипите, с които се сблъсквам всеки ден. Много ми се иска като кажа на някой, че денем съм фризьор, а нощем травестит, да не си ме представя на площад „Македония“, не че имам нещо против тази професия. Аз съм артист и като такъв не искам изкуството, което създавам, да се омаловажава.


Кое е по-доходоносно от двете професии?

-Костадин и Дженифър са със семеен бюджет и делят всичко по равно. За съжаление и двамата са с доста широки пръсти.

Много често намесваш истинското и артистичното си имена. Страдаш ли понякога от раздвоение на личността?

-Не страдам, а се наслаждавам. Костадин и Дженифър обединяват най-доброто от двата пола. Бидейки всеки един от тях, аз съм способен да изразя и пресъздам най-хубавото от мъжете и жените.

-Ти си най-известният драг куийн у нас. Спал/а ли си с други популярни хора и би ли издал имена?

-Да кажем, че някои хора станаха известни след като спаха с мен.

Тоест е опасно човек да спи с теб? Събираш ли компромати за хората, с които правиш секс?

-Компромати използват слабите хора. Аз не търся врагове.

-А имаш ли такива?

Мисля, че нямам, но въпреки това си хващам перуките здраво, за да не могат да ме оскубят на сцената. И като казах перука, моята вече е сложена и трябва да излизам за участие.

Top
>