Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > КРУМ РАЗКАЗА ЗА УЖАСА С ДЯДО СИ: ПОЧИНА ОТ КОВИД С БУСТЕРНА ДОЗА

КРУМ РАЗКАЗА ЗА УЖАСА С ДЯДО СИ: ПОЧИНА ОТ КОВИД С БУСТЕРНА ДОЗА

krum крум

Фолк певецът Крум наскоро загуби дядо си. В социалните мрежи изпълнителят разказа какво се е случило през последните месеци с него.

„Дядо ми Крум се разболя в началото на декември, миналата година, от COVID 19. Бях го накарал да се ваксинира лятото, защото се притеснявах, че е на години и че трудно може да понесе заразата. Понесе я много по-леко и от мен.. И вече по коледните празници беше добре. В началото на януари, без да ми казва е отишъл да си сложи бустерна доза, изцяло по негова инициатива. Когато разбрах се стреснах много, защото беше изключително близко разстоянието между прекараната болест и бустерната доза и му се накарах“, разказва певецът.

„След около две седмици (средата на януари), се почувства много зле. Заведох го в спешното, ПСР тестът му излезе позитивен, за което медиците се изненадаха. Все пак беше карал коронавирус миналия месец и е с ваксина и то бустерна… Вкараха го в Ковид отделение. Не е бил в интензивно, не е бил интубиран. Оправиха му леката пневмония, но постепенно органите му започнаха да отказват“, продължава с разказът си Крум.

КРУМ ОТНОВО ЛЕПНА ВИРУСА

„23 дни по-късно почина в болницата. Малко преди това му направили ПСР отново, с идеята да го местим в друго отделие за долекуване. Резултатът показа силна степен на заразяване от COVID. Излиза, че декември, януари и февруари до средата – 2 месеца и половина по-късно още е с COVID. Не съм антиваксър, но съм за по-голяма информация, за задължителни проверки, когато човек отиде да се ваксинира, не само да се мери кръвното, но да се проверяват хората имат ли антитела, да се разбере дали не са го изкарали скоро, дали в момента не са заразени без да усещат“, откровен е той.

„Вярно е, че това доста ще усложни нещата, но е много важно, а въобще не се говори по тази темата. Особено за възрастните хора, повечето от тях не боравят с интернет и нямат идея за много неща. Не е въпросът просто да се боцкат, за да върви статистиката и ваксинационния процес. Благодаря на всички лекари, сестри и санитарки от Александровска болница, които вярвам направиха всичко възможно“, завършва Крум.

Top
>