Вие сте тук
Начало > FAMOUS > famous > ЛЮБЭ ПЪЛНЯТ „АРЕНА АРМЕЕЦ“ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ

ЛЮБЭ ПЪЛНЯТ „АРЕНА АРМЕЕЦ“ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ

ЛЮБЭ обявиха, че ще изнесат THE BEST OF концерт в София в края на тази година. Събитието, което ще се състои на 10 декември в „Арена Армеец“, е замислено като най-мащабното и грандиозно излизане на култовите музиканти пред родната аудитория. Билетите ще бъдат пуснати в продажба днес.

 Идеята за създаването на групата е на продуцента и композитор Игор Матвиенко, който е автор на всичките им композиции. В края на 80-те той написва музиката за дебютните песни, а като постоянен лидер на ЛЮБЭ се присъединява Николай Расторгуев. На него принадлежи идеята за името на групата, което е свързано с популярното в онези години младежко движение „Либерци“.

В началото на 1989 г. ЛЮБЭ записват първите си песни – „Либерци“ и „Батька Махно“. Същата година започват първите им турнета заедно с „Коледни срещи“ и Алла Пугачова. По съвет на Алла при изпълнение на песента „Горе вдясно“ Расторгуев носи военна куртка, която се превръща в негова запазена марка през следващите години.

Последният студиен албум на ЛЮБЭ „За тебя, Родина-мать!“ излиза през миналата година и е посветен на 25-годишнината на формацията. Тогава на пазара е издадена и тройна компилация с най-големите хитове на ЛЮБЭ от 1989 г. насам. Някои от тях са „Комбат“, „Солдат“, „Там за туманами“, „Песня о звёздах“, „Позови Меня Тихо По Имени“. Един от най-големите им почитатели е президентът на Руската федерация Владимир Путин.

Top
>