Вие сте тук
Начало > Шоу > МАРИНА СТОИМЕНОВА ОГЛАВИ EURONEWS БЪЛГАРИЯ

МАРИНА СТОИМЕНОВА ОГЛАВИ EURONEWS БЪЛГАРИЯ

марина стоименова marina stoimenova

Бившият кадър на Нова телевизия Марина Стоименова става главен редактор в Euronews България. Медията ще бъде филиал на канала Euronews и ще разпространява български и международни новини чрез телевизията и дигиталните си платформи. Очаква се излъчването да започне през първото тримесечие на 2022 г., съобщават от Euronews.

„Много сме развълнувани да приветстваме Марина Стоименова като главен редактор на Euronews Bulgaria. Тя има сериозен опит на различни ръководни длъжности, което ще бъде ключово при ръководенето на нашия нюзрум в София. Ценим нейната отдаденост да се придържа към редакционните ценности на Euronews – независимост и безпристрастност, както и към нашата европейска идентичност, която следва линията „Всички гледни точки“. Очаквам с нетърпение да работим заедно и да създадем силен екип от журналисти, отдадени на същите ценности“, казва Франсоа Жиняk – мениджър, отговорен за редакторските екипи на партньорските канали на Euronews.

Стоименова има 13-годишен опит в журналистиката и управление на медиите. Тя беше сред най-популярните лица на NOVA, като работи в телевизията от 2008 до 2020 г. Журналистката е преминала през всички нива в нюзрума – репортер, водещ на новини, продуцент и водещ на предаване. Завършила е „Журналистика“, а тази академична година й предстои дипломиране в специалност „Политология“.

Top
>