Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > МЕГЗ ОТРИЧА ДА Е КРИЕЛА ДАНЪЦИ, НЯМА ДА СЕ ВРЪЩА В БЪЛГАРИЯ

МЕГЗ ОТРИЧА ДА Е КРИЕЛА ДАНЪЦИ, НЯМА ДА СЕ ВРЪЩА В БЪЛГАРИЯ

мегз миглена каканашева megz

Не съм укривала данъци! Засега не планирам да се връщам да живея в България. Това обяви пред „България Днес“ бившата дизайнерка Миглена Каканашева – Мегз. След поредица от обвинения, че не си плаща данъците, тя затвори модния си бизнес и замина за Дубай, където започна нов живот.

„Често се прибирам в България, много обичам родината си. Засега планувам да продължа да живея в Дубай. В много отношения Дубай е много различен от България и това ми харесва“, категорична е дизайнерката.

НАП ИЗДИРВА МЕГЗ, ДОКАТО ТЯ ТАНЦУВА С БЯЛОТО БРАТСТВО

Според нея в емирството условията за бизнеса са много по-добри отколкото у нас. „В Дубай държавата си партнира много успешно с частния бизнес. Всъщност държавата е собственик и партньор в някои от най-големите бизнеси от всеки сектор. И непрестанно инвестира в общия бизнес. В България много бизнеси се оплакват, че положението е: „Дай процент от печалбата си или плати еди къде си по веригата и ще работиш“. И тези пари отиват в джоба на някого си и така и държавата, и частният бизнес са ограбени. Тук парите отиват в държавата и принципът е: „Ние сме партньори. Аз взимам законно процент от бизнеса ти в замяна на инвестиция и развитие и ти ще работиш най-много в сектора си“. Тук всеки може да кандидатства за партньорство с държавата“, разказва подробности за живота си от Дубай Мегз.

Според дизайнерката проблемите с НАП не са в основата на решението й да се премести в емирството.

МЕГЗ ОТНОВО ВТРЕЩИ, ГЛЕДА ПЧЕЛИ В ДУБАЙ

Преди месеци данъчните тръгнаха след Каканашева заради над 800 хиляди лв. укрити данъци и лихви върху тях за времето, което тя се занимаваше с производство и търговия на дрехи. Данъчна ревизия на дейността й установила, че дизайнерката разполага 46 фирми на свое име, които осъществяват активни сделки между тях, за да избегне дължими налози.

„Не съм укривала данъци. Държавата разглежда много мои фирми, които са работили като едно. Там е точката на конфликт – дали това са пари на едно дружество или на 50. Водят се много дела, но голяма част са спечелени от моя страна. Не се чувствам „погната“, институциите си вършиш работата“, категорична е Мегз.

Top
>