Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > МИС СОФИЯ КРИСТИНА ПЛАМЕНОВА ПРЕБОРИ КОРОНАВИРУСА

МИС СОФИЯ КРИСТИНА ПЛАМЕНОВА ПРЕБОРИ КОРОНАВИРУСА

кристина-пламенова-kristina-plamenova

Мис София пребори коронавируса. Най-красивата столичанка Кристина Пламенова се възстанови от COVID-19 след 14-дневна карантина и домашно лечение с антибиотик. Всичко започнало в края на август, когато моделката усетила общо неразположение.

Медицинските лица дошли в жилището на Пламенова в столицата. „Не съм ходила в болница и ограничих контактите до минимум още при първите симптоми с най-близките ми, приятели и лекари, за да може контактните лица да бъдат възможно най-малко. Единствено с моя приятелка бяхме заедно, но тя не прояви никакви симптоми и до ден днешен няма никакви проблеми“, разказва още носителката на титлата „Мис София 2019“.

По време на задължителната 14-дневна карантина вкъщи Кристина използвала времето по възможно най-добрия начин. Студентката се подготвила за първия от общо трите държавни изпита, които предстоят, преди да се дипломира като юрист от Университета за национално и световно стопанство.

РИЧ ОТ “ДЪРЗОСТ И КРАСОТА”: КОРОНАВИРУСЪТ Е ИЗМАМА, КАЗАХА МИ ГО ОТ ЦРУ

„Вече си взех изпита по Гражданско-правни науки, а след броени дни ме очаква и вторият – по Наказателно-правни науки. Ако всичко е наред, през ноември трябва да се справя и с последния държавен изпит по Публично-правни науки. Следва шест месеца практика в едно от съдилищата и накрая дългоочакваната диплома“, описва етапността родената в Бяла Слатина Кристина, пише „България днес“.

На 14-ия ден в дома на миската пристигнали експерти от Регионалната здравна инспекция, които направили повторен тест. Той се оказал отрицателен. И безплатен.

„Няколко дни по-късно си направих и трети тест, защото имах планирана почивка в Гърция, а на границата задължават да бъдат показани такива. И той беше отрицателен. Преболедувах леко COVID-19 и нямам никакви проблеми сега“, категорична е Пламенова.

ТОНИ СТОРАРО ПРОГОВОРИ ЗА КОРОНАВИРУСА

Малко преди да разбере диагнозата, моделката планирала да се прибере при родителите си в Бяла Слатина. Навреме обаче съобразила опасността болежките й да се окажат не обикновена настинка, а коронавирус и успяла да предпази близките си.
По време на домашната изолация медиците препоръчали на Мис София да пие антибиотик, който да не позволи влошаване на здравословното й състояние и то да прерасне в пневмония или друго по-тежко усложнение. Лекарството дори било само препоръчително, но не и задължително.

„Бях притеснена, защото заболяването е непознато за медиците и недостатъчно изследвано“, допълва още Кристина.

Top
>