Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > МИТКО ПАЙНЕРА СЕ УРЕДИ С ДИСКОТЕКА В СТУДЕНТСКИ ГРАД

МИТКО ПАЙНЕРА СЕ УРЕДИ С ДИСКОТЕКА В СТУДЕНТСКИ ГРАД

димитър-димитров-пайнера

Властелинът на чалгата Митко Димитров Пайнера показа кой кой е в този бизнес. След като в последните месеци, клубни босове в София, начело с Петко Димитров се вдигнаха на бунт срещу монополиста в бранша и отказаха да наемат изпълнителите на „Пайнер“, той им отвърна подобаващо.

Димитровградският продуцент пусна пипала в най-оборотния район от към заведения в столицата, а именно Студентски град. Пайнерът се обедини с едно от заведенията там, което придоби в името си „Планета“. „Планета“ – на името на музикалната телевизия за попфолк и фолклор, както и веригата чалга клубове „Планета Пайнер“, които поетапно затвориха редица свои заведения в страната.

МЕДИ СТАВА КОНКУРЕНТ НА МИТКО ПАЙНЕРА

До обединението се стигнало след като преди няколко месеца, собствениците на редица столични заведения с попфолк профил се съюзиха и възпротивиха на високите хонорари, които изпълнителите в лекия жанр изискват за участия, пише ХотНюз.

Клубните босове пропищяха, че спрямо ситуацията с ковид и липсата на работа, е непосилно да плащат за артистите на „Пайнер“ ултра високите възнаграждения, които очакват. В повечето случаи за голямо име от „Пайнер“ се плащат суми между 4 и 7 хиляди лева. С такива цифри няма как да се избият разходите и даден клуб да е на печалба в ситуацията в момента, твърдят собственици на дискотеки. След 3-4 месеца бойкот и без участия в София на който и да е от „Пайнер“, Митко Димитров се взе в ръце и договори съсобственост в заведението Eleven в Студентски град, където от миналата седмица започнали да канят артистите по ред на номерата.

ПАЙНЕРА ПУСКА ПЕВИЦИТЕ ДА ПЕЯТ ОНЛАЙН СРЕЩУ ХОНОРАРИ

„Така е принудил всички в Студентски град да му канят изпълнителите, за да бъдат конкурентни. По този начин монополиста, показва че не може да му определят бизнеса. Заяви на всички клубни босове, че ако някой му наруши бизнеса, той ще се намеси“, коментират в средите действията на продуцента-акула.

Даже Митко Пайнера се заканил да вдига цените догодина. „След като не сте канили толкова време изпълнителите ми, след Нова година хонорарите ще се вдигнат с 20 процента. Ако вие не можете да ги плащате, моят клуб ще смогнеме и ще ги каним там“, зарекъл се Димитров. С тези действия той може да фалира всеки един от конкурентите си, възмутени са от бранша.

Top
>