Вие сте тук
Начало > Любопитно > МНОГО МЛАДИ МЪЖЕ ОТ СТРАХ СПЯТ НА ВКЛЮЧЕНО ОСВЕТЛЕНИЕ

МНОГО МЛАДИ МЪЖЕ ОТ СТРАХ СПЯТ НА ВКЛЮЧЕНО ОСВЕТЛЕНИЕ

men sleep-насън

Ново проучване разкрива, че близо половината от мъжете под 30-годишна възраст във Великобритания се страхуват от тъмното и поради тази причина спят на включено осветление. Допитването, направено по поръчка на „Уорнър брадърс“, показва че двойно повече мъже, отколкото жени, настояват да спят на включено осветление.

Още по-голям процент представители на силния пол – 73 на сто, признават, че мракът кара сърцата им да бият по-силно. Оказва се също, че младите мъже са три пъти по-склонни в сравнение с дамите на тяхната възраст да крещят от ужас.

Резултат с изображение за men sleepБлизо 50 процента от представителите на силния пол под 30-годишна възраст не крият, че си намират извинения да не проверяват на какво се дължат подозрителни шумове, ако ги чуят посред нощ, пише БТА. Проучването показва също, че мъжете се по-боязливи и по отношение на среднощни натрапници – само 20 процента от тях са готови да се изправят срещу неканен гост.

„При младите мъже фобията от тъмно се изостря с падането на нощта. Поради тази причина много от тях отказват да гасят осветлението, когато дойде време за сън. Страхът им е породен от идеята, че трябва да са особено бдителни по тъмно, за да предпазят себе си и близките си, което предизвиква прилив на адреналин. Младите мъже са особено боязливи, тъй като на подсъзнателно ниво увереността им, че могат да се защитят, обикновено е по-слаба от тази на по-възрастните представители на силния пол“, обяснява психоложката д-р Беки Спелман.

Top