Вие сте тук
Начало > Любопитно > МЪЖЕ, НИКОГА НЕ ПОКАЗВАЙТЕ ТЕЗИ СЛАБОСТИ!

МЪЖЕ, НИКОГА НЕ ПОКАЗВАЙТЕ ТЕЗИ СЛАБОСТИ!

men

Откакто човечеството съществува, мъжете са признати за силния пол. В това число се брои не само физическата сила, която неоспоримо е по-голяма от женската, но и психическата.

Дали мъжете наистина са по-устойчиви на житейските препятствия и трудности или просто умело прикриват своята слабост, болка и емоции е въпрос, който има най-различни отговори.

В древните народи мъжете са осигурявали храната, ходейки на лов, но дали това е най-важното? Жените също са имали много ценна роля, грижейки се за потомството, без което рода не би могъл да се продължи.

Но с течение на времето мъжките и женски ‘работи’ все повече размиват границите си и вече не е никак чудно да видим мъж, който се грижи за домакинството и жена, която работи и осигурява средства.

Наскоро присъствах на картинг състезание, на което бяха събрани мъже и жени без опит в този спорт. Наблюдавайки настървеното шофиране на мъжете, очаквах те да бъдат победители, но в край на сметка бях изненадана, че първите места бяха взети от жени.

Реакцията на мъжете, които явно усетиха егото си накърнено, беше много емоционална – те не успяха да приемат загубата си. Но защо е така?

Вероятно защото обществото е наложило схващането, че мъжете са по-добри в шофирането и това се е превърнало в закон, а на горките господа не им остава друго освен да защитават отговорно повереното им призвание.

За съжаление рамките, в които един мъж трябва да съществува не са особено разчупени и той се съобразява с един куп условия, за да се впише и да бъде одобрен като ‘истински’ мъж.

Ето някои от така наречените ‘слабости’, които мъжът не бива да допуска или поне не бива да показва:

1. Той е несигурен

Колкото и решителен да е един човек, съвсем нормално е да се колебае, да има нужда от съвет и да се съмнява в избора си. Много мъже крият несигурността си от страх, че ще бъдат обвинени за страхливци и тяхното мнение вече няма да бъде така уважавано.

2. Той е влюбен

Страшно е един мъж да показва любовта си. Не дай си боже някой да чуе как той казва, че обича една жена или да види някакъв жест на нежност, и неговият авторитет е на път да се срине.
Мъжът трябва да бъде безчувствен и студен, за да е истински мъж. Добре е да се отнася хладно или дори пренебрежително с жената, особено когато са сред други хора..

3. Мъжът трябва винаги да иска секс

Вероятно повечето мъже мислят за секс по-често, но дали са готови за това винаги? Добре е мъжът във всеки момент да иска секс и никога да не го отказва, без значение дали на някоя случайна жена или на своята приятелка/съпруга, защото иначе той рискува своята репутация, тъй като това са т. нар. ‘женски настроения’.

4. Мъжът трябва да харесва ‘мъжки работи’

Ако той харесва някой романтичен филм, сериал с драматичен характер или романтична, бавна песен, то това е сигурен знак, че нещо с него не е наред. Подобен вкус се смята за женствен и не отива на един мачо, който вече е успял да изгради някакъв авторитет.

Има още много наложени ограничения и правила, с които мъжете се съобразяват. Но откъде идва всичко това? Дали не е създадено от самите тях и ще се промени ли с течение на времето?

Top