Вие сте тук
Начало > Музика > НАСКО ОТ Б.Т.Р. В РОЛЯТА НА ЖЕСТОКИЯ И КОВАРЕН ПИЛАТ ПОНТИЙСКИ

НАСКО ОТ Б.Т.Р. В РОЛЯТА НА ЖЕСТОКИЯ И КОВАРЕН ПИЛАТ ПОНТИЙСКИ

Наско от Б.Т.Р. влиза в ролята на Пилат Понтийски – римски прокуратор, осъдил на смърт Христос, след което символично измил ръцете си, за да снеме вината, една от най-противоречивите и в същото време загадъчни фигури в човешката история, отговорен за безчислените жестокости и убийства, извършени без съд.
Рок операта „Исус Христос Суперзвезда” е проект на Опера Пловдив. Хитовата творба, музика на Андрю Лойд Уебър и текст на Тим Райс която не слиза от сцените вече 40 години, първоначално е замислена от авторите като концептуален рок албум. Действието на неговата рок опера следва приблизително каноничното евангелие за последните седмици от живота на Исус, като започва с пристигането на Исус и неговите последователи в Йерусалим и завършва с разпъването му на кръст
За да е най-близко до музикалния оригинал и за да се избегнат противоречиви интерпретации, музикалното произведение ще бъде представено концертно с участието на оркестър, хор и балет на Опера Пловдив под диригентсвото на Константин Добройков. Сценичното решение е дело на хореографа Боряна Сечанова от балет „Арабеск”.
За партията на Исус е поканен тенорът Богомил Спиров, а Юда ще изпее Момчил Караиванов. В ролята на Мария Магдалена – Християна Лоизу от Х-фактор.
Правата за рок операта „Исус Христос суперзвезда” са предоставени от лицензодателя Тhe Really Useful Group Ltd. за три изпълнения – на 20 април в Пловдив, на 21 април в Габрово, на 22 април в Стара Загора.
Интересът е огромен и билетите за Пловдив са изчерпани.

Top
>