Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > НАУМ ШОПОВ ПРОГОВОРИ ЗА РАЗДЯЛАТА С ТЕА

НАУМ ШОПОВ ПРОГОВОРИ ЗА РАЗДЯЛАТА С ТЕА

наум шопов naum shopov

Наум Шопов е наследник на голямата актьорска фамилия Шопови. Още на 7 дебютира в театъра, участвал е и в няколко игрални филма. Впоследствие обаче се преориентира към медицината и през 2018 година се дипломира. Междувременно Шопов изгря на малкия екран в медицинския сериал „Откраднат живот“. От следващата година предстои да го гледаме като водещ на новото предаване на Би Ти Ви „Ергенът“. С половинката му Теа развиват и свой канал в Ютюб. Двамата станаха родители на малката Амая преди две години.

Господин Шопов, предстои да ви видим в ролята на водещ на „Ергенът“. Когато ви отправиха поканата, имахте ли колебания?
„Ергенът“ е едно предизвикателство за мен. Да вляза в ролята на водещ в подобен формат е сериозен и отговорен ангажимент. Единствените ми колебания бяха дали ще се справя, така че да се чувствам удовлетворен от работата си. Мисля, че се справих.

Може ли да разкажете малко повече за снимките и за престоя ви в Турция?
Целият сезон на „Ергенът” се снима на изключително красиво място в Турция. Екипът се постара да изпипа всеки детайл и смятам, че зрителите ще останат много доволни. Освен интересния развой ще могат и да „оплакнат“ малко очите.

Във влоговете ви споделихте, че най-трудна за вас е била раздялата с жена ви и дъщеря ви. Колко време не бяхте заедно?
Старая се да разграничавам личния живот от професионалните ангажименти, но в нашия случай с Теа това е доста трудно. Голяма част от заниманията ни са общи и съм свикнал да работим в екип. Заминавайки за Турция, знаех, че ще ми трябва време да се адаптирам. За щастие по-голямата част от престоя ми там прекарах с моите момичета. Самото им присъствие ме направи по-сигурен, а и по-концентриран. Не сме свикнали да се разделяме, а особено след раждането на Амая не искам да изпускам и ден от нейното развитие.

НАУМ ШОПОВ РАЗТЪРСИ МРЕЖАТА С НОВОТО СИ НАЧИНАНИЕ

В интернет пространството сте изключително популярни с вашата половинка Теа. Как бихте отговорили на масовото мнение, че да си влогър и инфлуенсър е несериозно и не е истинска работа?
Масовото мнение е, че за направата на един влог ти е необходим телефон с камера и минимални познания в монтирането. Сигурно е така. Но за „перфекционисти“ като нас създаването дори и на най-лежерен влог изисква подготовка, качествена техника и много часове, прекарани в монтиране. Аудиторията ни знае, че в повечето влогове снимаме от земя, вода и небе. Вярваме, че щом хората инвестират времето си в гледане на наши материали, ние трябва да предложим нещо качествено. А дали да си инфлуенсър е „несериозно“, това може да го твърди единствено и само човек, който никога не се е занимавал с подобен тип дейност.

Хората мислят, че от създаването на съдържание в интернет се печелят сериозни пари. Вярно ли е това?
Както споменах, голяма част от приходите ни ние инвестираме в техника, която е необходима за основните ни работни проекти.

НАУМ ШОПОВ ОТКАЗА НА ДВА СЕРИАЛА

Наследник сте на изключително голям актьорски род, вие също имате вече опит в тази професия. Бихте ли приели отново да застанете пред камерата във филм или пък да участвате в театрална постановка?
Истината е , че за мен актьорството не е самоцел. Не държа да съм на екран, просто да ме дават по телевизията. В този ред на мисли бих изиграл всяка роля, за която преценя, че ми пасва и бих се справил с нея.

В кои моменти ви тежи славата?
Тежи е силна дума. Осъзнавам каква отговорност нося пред аудиторията, която ме следва, и има моменти, в които се притеснявам да не изпратя грешно послание. С Теа сме взели осъзнато решение да показваме част от живота си и нямаме право да се оплакваме, ако понякога срещнем неодобрение или критика.

През тази година се преместихте в ново жилище. Колко време търсихте имот и кои бяха най-големите трудности, с които се сблъскахте?
Аз бих го определил като „епопея нов дом“. Като повечето млади хора – без никакъв опит в подобни покупки, а и във взимането на толкова сериозно решение – си беше истинско приключение. Успяхме да намерим нашето място сравнително бързо, но пък преминахме през опит за измама, десетки празни ходове и много стрес. Наясно сме, че за хубавите неща трябва време и търпение и така дойде новият ни дом.

Известен сте и като почитател на автомобилите. Имали ли сте обаче опасни ситуации на пътя?
Винаги съм бил отговорен зад волана. Особено след раждането на дъщеря ни пренасочих цялата си енергия да „настъпвам педала“ на картинга.

НАУМ ШОПОВ СЕ ПРЕМЕСТИ В НОВ ДОМ

На 5 декември дъщеричката ви стана на 2 години. Спомняте ли си първите мисли и емоции, когато Теа ви каза, че ще ставате баща? Страхувахте ли се?
Според мен притесненията започват още с решението да имаш дете. С Теа усетихме, че е дошъл моментът, в който искаме да увеличим нашия отбор. Спомням си, че изпитах истинско щастие, когато Теа ми каза, че чакаме бебе. А истинският страх започва едва когато се роди Амая, и не мисля, че ще спре някога. Може да се променя, но въпроса правя ли всичко както трябва, си задавам и до днес.

КОЛЕДАТА НА НАУМ И ТЕА: ЗАЩО СИ ПОДАРИХА КОФА ЗА БОКЛУК

С Теа изглеждате перфектната двойка. Имали ли сте своите трудни моменти и случвало ли се е битовизмите да породят напрежение?
Имам щастието да си намеря половинка, която да ме приема с всичките мои странности, както и аз нея. Със сигурност не се различаваме от повечето двойки, които си имат „любими“ битови спорове, те са част от ежедневието. Важното е, че за сериозните предизвикателства сме винаги на една страна.

Много млади хора предпочитат да се развиват в чужбина, защото смятат, че България не е подходящо място да създадат семейство и да се развиват. Вие с Теа мислили ли сте да емигрирате?
Никога не сме си задавали този въпрос. И двамата се чувстваме добре в родината си, искаме да отгледаме и възпитаме дъщеря си в България. Да, най-вероятно има държави, в които би било по-лесно това да се случи, но ако всеки си каже така?

Изглеждате като човек, който има всичко – семейство, кариера, почитатели, популярност. Какво ви липсва?
Не правя списък на това, което имам, или на това, което ми липсва. Искам и се чувствам щастлив, което е най-важното.

Източник: в-к „Галерия“

Top