Вие сте тук
Начало > Новини > Кино и ТВ > ТВ предавания > СЛАВИ СЕ ГАВРИ СЪС СВАЛЯНЕТО НА “ГОСПОДАРИТЕ”

СЛАВИ СЕ ГАВРИ СЪС СВАЛЯНЕТО НА “ГОСПОДАРИТЕ”

slavi

Слави Трифонов ликува, след като предаването на арменските продуценти Магърдич и Джуди Халваджиян, които осъди, падна от ефир. Миналата година учиндолецът спечели окончателна спора помежду им – Върховният касационен съд потвърди решение на Софийския апелативен и “Господари на ефира” бяха признати за виновни за нарушаване на авторското право по отношение на “Шоуто на Слави”.

Казусът е отпреди повече от 10 години и възникна, след като “Господарите” използваха в свои предавания кадри от шоуто, по-дълги от 30 сек – толкова е времето, което по закон може да се използва от друг автор и да не се смята за кражба.

В актьорската вечер снощи сценаристът Иво Сиромахов се превъплъти в Магърдич. Както вече стана ясно, от началото на годината компанията на арменеца “Глобал Вижън” няма договорни отношения с Нова телевизия. Затова и снощи Магърдич бе отишъл в шоуто на Дългия да си търси препитание.

Скечът си бе чиста гавра с Халваджиян, който бе представен като продуцент в безизходна ситуация, готов на всевъзможни жертви, за да оцелее на пазара. Въпреки, че арменците са познати със своето пословично скъперничество, закъсалият Магърдич първо предложи на Трифонов да му снима клип с големи отстъпки, а след това започна да разпродава активите си, пише Пик.

“Разпродавам “Господарите”. Нали си търсиш нов актьор – Зуека ти го давам на половин цена, яде малко, пести пари от реквизит, обличам го в детски костюмчета. Продавам адреналинки втора ръка, три броя. Продавам и брат ми Джуди със 75% отстъпка. Всички дрехи и обувки на жена ми Кремена също продавам, но един цирк вече ги изкупи”, бяха само част от гаврите в скеча за Халваджиян, изречени от Иво Сиромахов.

Дългия отхвърли всички оферти с мотива, че не иска да прави бизнес с арменци.

Top