Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > НУРГЮЛ САЛИМОВА СЕ ЗАГАДЖИ С ТУРСКИ ШАХМАТИСТ

НУРГЮЛ САЛИМОВА СЕ ЗАГАДЖИ С ТУРСКИ ШАХМАТИСТ

нургюл салимова. nurgyul salimova

Турски шахматист плени сърцето на Нургюл Салимова! Това е 23-годишният Сем Кан Гокеран, с когото българката се познава още от дете.

Нейният любим също е майстор в шаха и постепенно се изкачва в световната ранглиста. Двамата неведнъж са се изправяли един срещу друг на шахматната дъска и постепенно приятелството им прераства в любов. Сем Кан бе заедно с Нургюл в Азербайджан и е помагал активно в подготовката за нейния най-силен турнир до момента.

Както е известно, Салимова остава втора за Световната купа и си тръгва от Баку със спечелени 35 000 долара от наградния фонд. Гокеран тренира заедно с половинката си и има немалка заслуга за страхотното й постижение, пише България днес.

Приятелят на Нургюл живее и учи в Истанбул. Българката редовно гостува в турския мегаполис, за да се срещне с приятеля си. „Най-хубавата гледка в любимата ми страна“, казва Салимова под своя снимка в Истанбул. Само на 20 години родената в село Крепча шахматиста е обиколила десетки държави в цял свят. Семейството на Нургюл често плаща само разходите по състезанията за талантливата шахматистка. Салимова обожава да пътува по света не само за турнири, а и понякога просто да си почине и похапне вкусотии. Шахматната ни царица вече е посетила Индия, Русия и почти всички европейски страни.

Top
>