Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > ПЕТЯ БУЮКЛИЕВА РАЗКРИ ПОДРОБНОСТИ ЗА БЛЯСКАВАТА СВАТБА НА СИНА СИ

ПЕТЯ БУЮКЛИЕВА РАЗКРИ ПОДРОБНОСТИ ЗА БЛЯСКАВАТА СВАТБА НА СИНА СИ

петя буюклиева сватба

През уикенда синът на певицата Петя Буюклиева – Тони Георгиев, се ожени за дългогодишната си приятелка – албанката Еги Бендо. Младоженците са подписали своя брак още на 12 декември 2019 г. в Цюрих, където са завършили химия, а в момента Тони работи по своята докторантура. Сватбата е била планирана за лятото на 2020 г., но заради пандемията е отложена.

„Цяла година се подготвяхме за събитието и всеки детайл беше изпипан“ – сподели Петя Буюклиева в 40-минутен разговор по телефона пред LadyZone. Естрадната легенда все още е в курорта „Cв. cв. Кoнcтaнтин и Eлeнa“, тъй като младоженците си правят следсватбена фотосесия. Оказа се, че Петя Буюклиева е изключително словоохотлив събеседник, водопад от емоции и чувства, който е почти невъзможно да прекъснеш с въпрос. По време на разговора няколко пъти ме нарече „слънчице“ и призна, че от време на време използва английски думи, защото около 70% от 110-те гости на сватбата са били чужденци.

„Тези дни телефонът ми е прегрял и съм като имърджънси. Толкова много поздравления и положителна енергия. Почти не съм спала. Много щастие и сълзи от радост! Сватбата бе по-красива от приказка. Празник на любовта, магия, сякаш съм в сън. Младите искаха морска сватба, защото емоцията там е друга. Направихме обиколка на цялото Черноморие, за да изберем добър хотел за тържеството“, сподели Петя.

СИНЪТ НА ПЕТЯ БУЮКЛИЕВА СЕ ОЖЕНИ ЗА АЛБАНКА

„Всичко започна с грандиозна венчавка в катедралата на Варна. Литургията, водена от отец Димитър, беше прекрасна. За мен църковният брак е много важен. Бог трябва да покровителства брака. С моя съпруг направихме църковен брак 10 години след гражданския. Година след това родих и сякаш всичко дойде на мястото си. Самото тържество бе в петзвездния хoтeл „Acтoр Гaрдън“ в курорта „Cв. cв. Кoнcтaнтин и Eлeнa“, разказа изпълнителката.

„Залата ухаеше невероятно, защото бяхме поръчали цветя oт Хoлaндия. Красиви като любовта на Тони и Еги. Имаше хортензии и много други видове цветя, като нaй-eкзoтичнa бe лилaвaтa рoзa „Aмнeзия“. Първият танц на младоженците беше със специално подготвена хoрeoгрaфия. Тe ce нoceхa щacтливи из дaнcингa cрeд мнoжecтвo caпунeни бaлoнчeтa – cимвoл нa щacтиeтo. Cпaзихме вcички бългaрcки трaдиции, имаше и фoлклoрнo шoу“, допълва още тя. петя буюклиева сватба

„Аз самата изпълних шест песни. Хората скандираха „Още!“ и за финал изпях песен, написана от сина ми. Той има два албума, от 5-годишен свири на пиано, но музиката му е като хоби. Всъщност всички гости и служители на хотела бяха съпричастни с тържеството. От фоайетата и терасите хората ръкопляскаха и пееха с мен. След това раздавах автографи. Водих шоуто си на английски, защото имахме гости от Англия, Аржентина, Белгия, САЩ, Испания и други държави“, продължава Буюклиева.

„Зарята бе с огнена хризантема. Там всяка заря се координира с летище Варна, за да не пречи на самолетите, и съм благодарна на Биляна Гунчева от сватбена агенция „Елемент“, че се погрижи и за този детайл. Сватбата бе отложена с цяла година, но всяко зло за добро. Сякаш Бог подреждаше нещата. Всичко бе толкова прекрасно, че обмисляме догодина, когато с моя съпруг правим 40 години от брака си, да се върнем тук, за да подновим обетите си“, анонсира Петя.

Top
>