Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > ПОЛИЦИЯТА ИЗДИРВА ЛОРЕНЦО НА СОФКА ЗА ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

ПОЛИЦИЯТА ИЗДИРВА ЛОРЕНЦО НА СОФКА ЗА ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

софи маринова лоренцо

МВР издирва сина на Софи Маринова – Лоренцо, а прокуратурата в Бургас проверява забъркан ли е 20-годишният младеж в трафик на мигранти, съобщиха за „24 часа“ източници от разследването.

Името му е било замесено от един от задържаните каналджии, спипан с група бежанци край Русокастро на 21 септември. На 23-ти срещу задържания Иван С. е постановена мярка за неотклонение „задържане под стража“, уточниха от прокуратурата.

Според показанията на 24-годишния каналджия именно Лоренцо осигурил автомобила, с който е трябвало да бъде транспортирана групата от 9 нелегални мигранти от Сирия. Бежанците трябвало да бъдат закарани до столицата, а от там други щели да ги изведат към Германия. Сирийците са натоварени в джип, шофиран от Иван С., в района на средецкото село Дебелт. Автомобилът обаче е спрян за проверка на КПП Русокастро и така бежанците са били открити.

Към този момент нямаме потвърждение на показанията на задържания, може да е защитна версия. МВР издирва въпросния Лоренцо, тъй като не е бил открит на постоянния си адрес, за да даде показания, коментира за изданието районният прокурор на Бургас Мария Маркова.

ЛОРЕНЦО НА СОФКА РАЗМЯТА ПАЧКИ ПО СТОТАЧКИ

Има данни, че задържаният каналджия Иван С. е минавал и друг път по въпросния маршрут, вероятно за да огледа района. Дори бил спиран за проверка на същото КПП Русокастро и му наложили административно наказание за нарушение на Закона за движение по пътищата.

Всеки ден в Бургаско се задържат поне по 3-4 групи нелегални мигранти, натискът е огромен. Арестът в Бургас е препълнен – към момента има около 50 задържани лица, свързани с нелегално преминаване на мигранти, допълни прокурор Маркова.

Повечето задържани каналджии били чужденци, като освен сирийци, сърби и украинци, имало дори французи и грузинци.

Top