Вие сте тук
Начало > Спорт > PORSCHE TURBO S TECHART Е ПОБЕДИТЕЛЯТ В ТАЗГОДИШНИЯ ПРЕМИУМ РАЛИ СОФИЯ – СВЕТИ ВЛАС

PORSCHE TURBO S TECHART Е ПОБЕДИТЕЛЯТ В ТАЗГОДИШНИЯ ПРЕМИУМ РАЛИ СОФИЯ – СВЕТИ ВЛАС

След 5-дневна комбинация от адреналин, изпитания на писта, тематични партита в България и Гърция и над 35 отбора със суперавтомобили, приключи едно от най-ексклузивните събития през това лято, а именно Премиум Рали София – Свети Влас Сезон 2016. Към екипажите от България се присъединиха автомобили, като Ferrari F430, Lamborghini Gallardo, BMW M3, Nissan GTR и други от гръцкия клуб за суперколи 7RoadsClub и Filos Rennsport, което направи мероприятието и изпитанията на писта Серрес още по-вълнуващи. Въпреки голямата конкуренция екипът с автомобил Porsche 911 Turbo S TechArt надделя, показвайки завидни шофьорски умения, и грабна първото място. На стълбичката до победителите на второ място се наредиха екипът с Nissan GTR Black Edition, а на трето място се класира екипажът с Audi RS6. По време на двудневните изпитания на писта Серрес в Гърция, най-бърза обиколка направи Chevrolet Corvette C07 с време от 1:29:3. Изпитанието за драг на 400м. беше спечелено от Porsche 911 Turbo S TechArt, давайки време от 10.8сек., докато най-добре представили се на щафетата бяха отборите с капитан Nissan GTR Black Edition.

1
За многобройната публика в София, очакваща пристигащите суперколи за официалния финал на Премиум Рали София – Свети Влас пред хотел „Маринела“, организаторите бяха предвидили зрелищно пристигане на Rolls Royce Ghost, предоставен от дългогодишния партньор на ралито – Eurolink. Автомобилът бе ескортиран от над 15 пистови мотори от Sofia Riders. Стартът и финалът можеха да бъдат гледани на живо във Vbox7 благодарение на телекомуникационния оператор Макс.

2
Победителите в Сезон 2016 получиха лимитирана серия ръкавели от GOTO: Бижутерия Диаманти, а екипите с най-добро време от писта Серрес ще подобрят автомобилите си с чип тунинг на стойност 1500евро от Filos Rennsport. По време на финалната вечеря бяха представени специално изработени за събитието от GOTO: Бижутерия и Диаманти гривни от кожа и сребро. Средствата от продажбата им ще отидат в подкрепа на благотворителната кампания на Премиум Рали София – Свети Влас тази година – обучение на млади шофьори. Финалното парти, което бе проведено в PM клуб, допринесе за блестящия завършек на цялото събитие. Остава ни само да чакаме традиционните епизоди след ралито, които ще може да се гледат ексклузивно във Vbox7.

3

Събитието се подкрепя от Motobul, Orlen oil, Застрахователно Дружество Asset, „Пирин Голф и Кънтри Клуб“, Boutique Room 11, Top Gear и Специализиран Сервиз за луксозни автомобили Bat Chavo.

4

Top
>