Вие сте тук
Начало > Новини > Интервю > РОДОЛЮБЕЦ СЪЗДАВА ВЕРИГА БЕЗПЛАТНИ ПАТРИОТИЧНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ ЗА ДЕЦА

РОДОЛЮБЕЦ СЪЗДАВА ВЕРИГА БЕЗПЛАТНИ ПАТРИОТИЧНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ ЗА ДЕЦА

Много от вас дори и не са чували за Борислав Антов. Той не е от известните, които свалят студентки или платени момичета във Фейсбук. Не е от спортистите, които родните медии подиграват, защото не са особено интелигентни. Борислав Антов, е човек, който обича спорта и родината си. 28-годишният фитнес запалянко, заедно с баща си преди години решава да отвори малък фитнес клуб, в който да тренират само деца и то безплатно. В малкото помещение в град Роман има само няколко уреда, но те са напълно достатъчни, за да могат децата да поддържат здрав дух и здраво тяло. Няколко години след това врати отваря и „Патриотичен спортен клуб“ в столичния квартал Обеля. Силно впечатление прави това, че Борислав със собствени средства поддържа помещенията и не иска никакви пари за тренировки. Похвалното, че че по стените на двата клуба висят плакати и портрети на български революционери.

fitnes

-Боби, ти си човекът, който реши да създаде безплатен фитнес клуб за деца, който възпитава на родолюбие. От къде  дойде идеята?

-От много малък се занимавам със спорт и заедно с моя баща често сме обсъждали идеята за създаването на закрито помещение, където децата да имат възможност да тренират целогодишно, а не само през лятото или в хубаво време навън на площадките. Още преди 5 години в град Роман, в който съм израснал, с баща ми ремонтирахме със собствени средства малко помещение, в което закупихме 3-4 уреда и до ден днешен там тренират деца безплатно, нарекохме го фитнес клуб „Тигрите”. Желанието, което имахме за подобен спортен клуб, когато се преместих в София, се осъществи миналата година на 17 март със създаването на безплатния „Патриотичен спортен клуб”. Този клуб тренира и възпитава по прекрасен начин децата, които го посещават.

bobby-От кога се занимаваш със спорт?

-Откакто се помня се занимавам със спорт. В началото бях привлечен от леката атлетика и спортните танци, а на по-късен етап от живота си тренирах футбол и ръгби. Но когато започнах да се занимавам с фитнес, той се превърна в моята най-голяма страст! Дори днес е нещо много повече от спорт, защото давам своя принос в ползва на обществото.

-Имаш ли и друга работа?

-Да, разбира се. Работя като инспектор по строителството.

-Какво е твоето хоби?

-Моето най-голямо хоби е свързано с „Патриотичен спортен клуб”, защото самият аз тренирам заедно с децата.

-Какво ти дава залата?

-На първо място е здравето, разбира се. Спортът те дисциплинира, социализира те и развива интересите и личността ти, дава ти спокойствието и свободата, от което имаш нужда в забързаното ежедневие, и не на последно място, залата ти дава един прекрасен външен вид.

-Не е тайна, че много от хората който се занимават с фитнес, са започнали за да привличат женските погледи, теб с какво те привлече фитнесът?

-Ако трябва да съм честен и преди да започна да се занимавам с фитнес привличах женски погледи, така че това никога не е било основен фактор. Спортът и всичките ползи, които той носи като цяло, са в основата да започна да трениран.

-Имаш ли някой до себе си?

Да, имам прекрасна годеница, казва се Ина и ме дари с най-хубавото нещо в живота ни – нашия син Борис.

-Ревнува ли те годеницата ти?

-Не, тя ме разбира и подкрепя, все пак нашето семейство сме един отбор и действаме винаги, като такъв.

bobi_ina

-Би ли предпочел спорта пред родината и семейството си.

-Самото име „Патриотичен спортен клуб” показва, че са съчетани родината и спорта на едно място. Синът ми е постоянно с мен по време на тренировките в залата и аз съм горд от това, че давам добър пример с него на децата. Подкрепата на жена ми е огромна и тя също като мен обича това място. Мисля,че по прекрасен начин съм съчетал спорт, родина и семейство.

-Ако сега ти предложат да бъдеш инструктор или да имаш собствена голяма фитнес зала, би ли се отказал от „Патриотичен спортен клуб“.

-Човек не се отказва от мечтите си. Този клуб дълго време беше моя мечта и сега, когато тя е осъществена, за нищо на света не бих я пренебрегнал.

bobby

– Какво искаш да постигнеш?

-Искрено се надявам хората да осъзнаят колко важно е доброто развитие на децата в днешно време и да последват примера ми. Поставих началото на тази идея и всеки ден в залата аз я развивам с децата, но в този голям град има нужда от още безплатни спортни клубове. Бих искал ,,Патриотичен Спортен клуб,, да се превърне в традиция за нашата страна.

-Какво може да те откаже от целта ти?

-За този момент не виждам причина или нещо друго, което може да ме откаже от целите, които имам.

Top
>