Вие сте тук
Начало > Новини > РОСЕН ДАСКАЛОВ: БЪЛГАРСКИЯТ БОЛИД SIN1 R1 Е ДВА ПЪТИ ПО-ЕВТИН ОТ ЧУЖДИТЕ В ТОЗИ КЛАС

РОСЕН ДАСКАЛОВ: БЪЛГАРСКИЯТ БОЛИД SIN1 R1 Е ДВА ПЪТИ ПО-ЕВТИН ОТ ЧУЖДИТЕ В ТОЗИ КЛАС

Почитатели на високите скорости и на лъскавите автомобили аплодираха  първата българска суперкола Sin R1, която неотдавна бе регистрирана  в КАТ София и така завърши процесът на индивидуалното типово одобрение. Домакин на презентацията бе луксозния ресторант Ла Катедрал, на пл. Ал. Невски. 
Автомобилът с име на греха е произведен от фирма Sin Cars, чийто собственик е бившият пилот и създател на болида Росен Даскалов, съобщава ВИП Комюникейшън. 
„Sin R1 е автомобил,  предназначен за улична употреба, хомологиран и се използва за широка гама от двигатели и допълнителни екстри – индивидуално оборудване, аудио система, един различен автомобил, максимално близък до състезателния. Може да се карa по писти, да се използва за track day, може да се кара и по нормални улици като всеки един автомобил. Притежава всички екстри, които имат и другите автомобили, като климатична инсталация, аудио система, хидравлика и др. Тъй като е олекотен, ускорява за 4 секунди 100 км. в час, а цената му е два пъти по-ниска от чуждите болиди в този клас“, споделя Росен Даскалов.
В центъра на София, пред погледа на минувачи, които спираха да се снимат с болида, бе дебютът на подобрената серийна кола Sin R1. Това е вторият подобен автомобил, конструиран от Росен Даскалов, с подобрен като дизайн и техника. Отново е използван опитът на Sin в моторните спортове и в европейските серии GT4. Окачването е модифицирано, с цел повишен комфорт в коловозите по родните пътища. Колата има хидравлика, която я покачва с натискането на бутон.
Двигателят е V8 от Chevrolet с 410 к.с., но тъй като моделът се прави по  поръчка, мощността може да бъде вдигната с повече от 500 к.с.
Амбициите на Даскалов са да създава по 1 болид на месец, както и да организира дистрибутор в Европа. Цената на автомобила е 180 000 евро.
Росен Даскалов е роден на 11 май 1971 година в Русе. Инженер, дизайнер, пилот, създател на първата българска суперкола Sin R1. Започва да се занимава с картинг и автомобилизъм още като дете. През 2012 година създава компанията Sin Cars и първият български суперавтомобил Sin R1.
Top
>