Вие сте тук
Начало > FAMOUS > famous > „ВЪВ ФИТНЕСА“ С АДРИАН ВАСИЛЕВ

„ВЪВ ФИТНЕСА“ С АДРИАН ВАСИЛЕВ

Сериозен наплив от желаещи да изгорят натрупаните през зимата мазнини, се наблюдава във фитнес залите. Лятото и желанието да изглеждат добре на плажа, също е много мотивиращ фактор за хората да влязат в залата. За съжаление, ентусиазмът на повечето, трае едва няколко дни, след което губят желание и мотивация. Ако направите проучване сега за основните цели на хората, ще забележите, че най-отгоре в списъците на повечето участници в прочуването са цели, свързани с физическата форма и отслабването.

Въпреки, че грижата за теглото не би трябвало да е сезонна, никога не е късно да се насочите към здравословния начин на живот и към здравото и поддържано тяло. Областите, в които тялото обикновено складира мазнини са корема, бедрата, ханша и дупето. Ето някои съвети, как да подходите към проблема и да влезете във форма преди да е започнало лятото.

adrianМазнините се изгарят само чрез дейности, които включват кардио упражнения и други изгарящи мазнините методи. Вие не можете да намалите размера на талията си, като правите коремни упражнения и със сигурност няма да видите плочките си ако разчитате само на тях.

Кардио упражненията са най-добрия начин да се освободите от мазнините като цяло. С кардио тренировки можете да се разделите с тези допълнителни килограми и да почувствате разликата не само по кантара, но и по размера на тялото ви и по това как изглеждате.

Отслабването може да отнеме време и скоростта му ще зависи от диетата, която спазвате и интензивността на тренировъчната ви програма. Диетата  е около 80% от усилието ви да се преборите с мазнините. Драстично ограничете захарта и всички храни и напитки, които я съдържат.

Трябва да нормализирате нивата на кръвната си захар и да избягвате резки промени в инсулиновите нива, процес който задейства бързото превръщане на захарите в мазнини. Можете да консумирате наситени мазнини, тъй като не те, а захарта е отговорна за натрупването на досадни мазнини. Наситените мазнини, доставят на организма много полезни вещества, като омега-3 мастни киселини. Яжте храни, като сьомга, авокадо или сурови орехи, които съдържат голямо количество омега-3.

Лошият сън, безсънието или късното лягане са много вредни сами по себе си. Мозъкът ни има нужда от поне 6 часа сън на денонощие, за да е в добра форма. Липсата на сън води до нарушен метаболизъм  и оттам до натрупване на килограми и трудното им сваляне.

Живеейки под стрес ние изпитваме много неудобства и здравословни проблеми, но стресът е вреден и за метаболизма. Когато сме стресирани , тялото ни отделя повече от  хормона кортизол. Той се покачва при стрес и води до понижаване на тонуса на гладките мускули , които са най-ефективните консуматори на мазнини.  Намалете стреса, спете по-дълго, за да отпочине нервната си система.

Работете и в посока на психиката си – тялото и психиката следва да се тренират едновременно. Създайте си повече душевен комфорт, избягвайте стреса доколкото е възможно. В противен случай ще работите против тялото си.

Top
>