Вие сте тук
Начало > FAMOUS > famous > „ВЪВ ФИТНЕСА“ С ТОМАС НАЦИДИС

„ВЪВ ФИТНЕСА“ С ТОМАС НАЦИДИС

В последно време забелязвам, че така наречените „онлайн треньори“ набират все по-голяма популярност. Все по-често начинаещите  бодибилдъри търсят тяхната помощ за изготвянето на тренировъчни програми…. да им кажат как да тренират.

Какво правят те?

томас2Задават няколко основни въпроса за целите на клиента, след което копират вече готова програма, попроменят я малко така, че да не се дублира изцяло и ви я продават за една шапка пари…

В този случай вината не е в тези хора, а в онези, които търсят тяхната помощ. Те просто трябва да отделят време, за да прочетат малко повече за този спорт и за основните принципи в бодибилдинга, които мога да  преброя на двете си ръце.

Като за начало си задайте следните въпроси:

-Каква е вашата цел?

-Колко пъти в седмицата може да тренирате?

-И най-важният въпрос: Колко силно го искате!

Силата на вашата мотивация ще бъде това, което ще ви тласка напред, за да постигнете вашите цели.

Да речем, че искате да качвате мускулна маса, начинаещ сте и имате възможност да тренирате 3 пъти седмично.

В тези 3 дни трябва да поместите всички мускулни групи.

Пример:


Понеделник
: Гърди, рамо и бицепс

Вторник: Почивка

Сряда: Гръб, трицепс и корем

Четвъртък: Почивка

Петък: Крака и корем

Събота и неделя – почивка.

томас 2В този спорт има 3 основни упражнения, които никога не трябва да пропускате да правите- лежанка, клек и мъртва тяга. В историята те са се доказали като водачи в тренировките в силовите спортове. Тези упражнения трупат мускули, покачват силата и издръжливостта, т.е. дават ви всичко, от което имаме нужда.

Повторенията са винаги малко на брой. Тренирайте интензивно. Слагайте смело тежести, но не се надценявайте, защото така се правят контузии. Относно почивката по време на тренировка – оставяйте си телефона на бара, за да не ви разсейва. Паузата е до 2 минути.

Една интензивна и тежка тренировка е много по-ефективна от 100 мързеливи. Не забравяйте за какво сте влезли в залата. Тя трябва да бъде работилницата, където създавате вашата по-добра версия.

Треньор би ви бил необходим, за да ви покаже правилното изпълнение на упражненията.

Не се подвеждайте по публикации от хора в социалните мрежи, които обещават да направят машини от вас. Такъв можете да станете само благодарение на вашите знания,  положени усилия и упорство!

Информирайте се за това как да постигнете целите си и как да се мотивирате. Не очаквайте да стане готово и бързо, а само с много пот постоянство.

Успех! Томас Нацидис.

Top
>