Вие сте тук
Начало > FAMOUS > famous > ШАМПИОН ПО ПЛУВАНЕ АТАКУВА МИСТЪР БЪЛГАРИЯ 2016

ШАМПИОН ПО ПЛУВАНЕ АТАКУВА МИСТЪР БЪЛГАРИЯ 2016

Един от кандидатите за престижната титла „Мистър България“ е Алекс Иванов, роден на 14 юни 1994г. в град София. Той се занимава с плуване от 7-годишен.
За модния подиум го открива Мариета Ангелова от Ивет Фешън. Първи треньор му е Виолета Атанасова, а първото му състезание „Златна рибка“ във Велинград. Не след дълго бива забелязан от треньорите Добромир Петров и Кристиян Минковски, които го включват в клуба си. Те го подготвят за големите състезания, които са пред него и за неговите бъдещи постижения, а те не закъсняват.

alПрез годините започва да трупа своите медали, като през 2010г. на Републиканско Първенство за юноши и младежи става вице шампион в дисциплина „бътерфлай“. През 2012г. на Републиканско Първенство за мъже става национален шампион на България с нов национален рекорд на смесена щафета, където допринася с плуването си на последния пост. През 2013 година печели сребърен медал на международния турнир по плуване „Niobevia Grand Prix“ в град Солун в дисциплината 200м. кроул.

Неговата последна година като състезател е 2014г., когато продължава с високите си резултати и спортни отличия. През своята спортна дейност има спечелени над 70 медала в републикански, международни и университетски състезания и над 30 медала в между училищни състезания. Всички тези постижения са реалност, благодарение и на неговото постоянство и лишенията, които се налага да понесе. 6-дневна тренировъчна седмица с двуразови и сухи тренировки. Ежедневният спазван стриктен спортен режим е негов начин на живот през цялата му спортна кариера, както и до ден днешен. През 2013г. е приет в НСА със специалност Треньор по плуване,з а да продължи развитието си, помагайки на бъдещите плувци да се реализират в спорта.
На 10 май в новооткритата EFE Marinela ще станем свидетели кой ще бъде новия „Мистър България“. Лицензиант на марката „Мистър България“ тази година е Атанас Лазаров, а притежател музикалният продуцент Д. Цветков.

алекс

Top
>