Вие сте тук
Начало > Любопитно > ТОВА СА СИГНАЛИТЕ, ЧЕ ЩЕ ВИ ИЗНЕВЕРИ

ТОВА СА СИГНАЛИТЕ, ЧЕ ЩЕ ВИ ИЗНЕВЕРИ

love-iznevyara
Работа до късно непрекъснато, прекалена предпазливост с телефона или лаптопа, бягане от интимност – понякога е твърде очевидно, че някой има любовна афера. В други случаи обаче нищо толкова ясно не ви склонява към идеята, че може би ви изневеряват.

Съществуват обаче някои конкретни сигнали, които подсказват, че може би партньорът ви е предател.

Алчност

Идеята, че винаги зад ъгъла те чака нещо или някой по-подходящ за теб е проблем, който може да сигнализира, че човек е склонен към изневяра.

Ако той/тя смята, че има възможност да „уцели“ по-подходящ от вас партньор, то изкушението да се пробва и да търси други варианти е по-голямо.

Склонност към флиртуване

В съвременния свят обикновения флирт може и да се приема за нещо нормално и безобидно, но е логично да смятаме, че ако някой е склонен да се закача с другите по този начин, то и шансовете за изневяра не са малки.

Много хора, които изневеряват, не виждат нищо нередно да флиртуват наляво-надясно, въпреки че са в сериозна връзка.

Вдъхновява ги идеята да бъдат харесвани, желани и оценявани, което може лесно да ги подхлъзне към желанието да изневерят. Все пак едно е да си мил, любезен и приятелски настроен с околните, съвсем друго – да флиртуваш открито с тях.

Егоизъм

Склонните към любовна измяна хора често са пълни егоцентрици и мислят основно за себе си. Когато се поставяш в центъра на всичко, си много по-податлив на интерес и внимание спрямо личността ти отстрана на други хора.

Това „омайва“ егоцентрика и го склонява към предателство на партньора. Чуждите хвалби и внимание се оказват по-важни от вашите чувства и нужди.

Предишен опит в изневярата

Ако партньорът ви веднъж ви е изневерил, вероятността да повтори изневярата е немалка. Просто тук става дума за такъв човек, а не за единичен изолиран случай на дадено поведение.

Същото важи и за лъжата. Една популярна мисъл гласи, че не всеки лъжец изневерява, но всеки, който изневерява, е лъжец. Помислете си дали сте били лъгани от половинката си в миналото, как и защо.

Несигурност

Неувереността в собствените качества е масово срещана при онези, които кръшкат. Нуждата им да се чувстват обичани и да печелят непрекъснатото вниманието на своите половинки лесно може да ги накара да изневерят.

Страхът, че могат да бъдат изоставени, продиктуван от неувереността им, е всъщност ключът към предателството на партньора. Това е един вид изграждане на план Б, в случай, че настоящата връзка пропадне.

Top