Вие сте тук
Начало > Спорт > СИНЪТ НА ТЕРВЕЛ ПУЛЕВ СТАВА ЗВЕЗДА В ЦСКА

СИНЪТ НА ТЕРВЕЛ ПУЛЕВ СТАВА ЗВЕЗДА В ЦСКА

тервел пулев tervel pulev

Най-големият наследник на боксьора – Калоян, избира футбола и вече блести в отбора до 15 години на Армията. Пулев младши вече вкара и първия си решителен гол за „червените“ – наследникът на Тервел донесе равенство 1:1 на ЦСКА при гостуване на големия съперник Левски. Калоян успя да се разпише в края на мача на „Герена“ и по този начин спаси отбора си от загуба. Пулев играе като нападател и има привилегията да носи номер 9, с който са играли някой от най-големите легендарни армейци.

Славната фамилия е неразривно свързана с ЦСКА. Тервел Пулев и брат му Кубрат са възпитаници на боксовата школа на „червените“, откъдето тръгва пътят им към световната слава. Калоян е най-големият наследник на двамата братя, но е категоричен, че предпочита футбола пред бокса. Тервел има още две малки момчета с имена на български владетели – Аспарух и Самуил, които още не са се насочили към конкретен спорт, писа „България Днес“.

ТЕРВЕЛ ПУЛЕВ ПОКАЗА МАЛКИЯ САМУИЛ

Калоян започва да тренира преди няколко години, като прави първите си стъпки в школата на столичния клуб „Елит“. Преди две години е поканен на кастинг в „Лудогорец“, но по една или друга причина не остава в академията на шампионите от Разград. В ЦСКА Пулев-младши вече се чувства на място си и започва да се налага в отбора.

Top