Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > СЛЕД ГАВРАТА: ОТМЕНЯТ УЧАСТИЯ НА МИЛА РОБЕРТ

СЛЕД ГАВРАТА: ОТМЕНЯТ УЧАСТИЯ НА МИЛА РОБЕРТ

мила роберт

тмениха участие на Мила Роберт във Варна след гаврата с трикольора на „София прайд“ тази година. Певицата бе част от програмата на събора „Аспарухово пее и танцува“ в едноименния варненски квартал.

“Като разбрах за скандалното й поведение, отказахме нейното участие. В момента сме в процес на търсене на изпълнител на нейното място”, каза кметът на района Ивайло Маринов.

„Аспарухово“ е район, в който живеят хора, които обичат и пазят българските традиции и този ежегоден събор „Аспарухово пее и танцува“, който съществува вече 57 г., е доказателство за това, че жителите на района тачат българщината”, добави още кметът.

Както „Телеграф“ вече писа в деня на провеждането на „София прайд“ от сцената Мила Роберт съблече рокля с цветовете на българското знаме и демонстративно я захвърли на земята, като остана по облекло с цветовете на ЛГБТИ движението. Това събуди много остри реакции и хората осъдиха строго нейната изява. Мнозина укориха дъщерята на Ваня Щерева, че е поругала националното знаме. За опетняване на знамето на България законът предвижда затвор до 2 г. или глоба до 3 хил. лв.

От ВМРО обявиха, че са сезирали Софийската градска прокуратура за „публично и демонстративно поругаване на българския трикольор по време на „София прайд“. Родственикът на писателя Димитър Талев – Димитър Панчев, също подаде сигнал в прокуратурата срещу Мила Роберт. „Това беше гнусна и долна постъпка, дано да има възмездие“, казва той.

„Искам извинение от всички, които са били обидени от моето изпълнение по време на „София прайд“. Да, не трябваше да оставям роклята на земята, не съм целяла да бъде жест на неуважение и ако мога да върна времето назад, бих я сгънала прилежно“, написа певицата в Инстаграм. Действията й имали само за цел да накарат обществото да бъде по-толерантно към хората с различна сексуална ориентация.

Top
>