Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > ФОЛК ПЕВИЦАТА СНЕЖИНА: НА РЪБА НА ОЦЕЛЯВАНЕТО СЪМ, РАБОТЯ В ЦЕХ ЗА САНДВИЧИ

ФОЛК ПЕВИЦАТА СНЕЖИНА: НА РЪБА НА ОЦЕЛЯВАНЕТО СЪМ, РАБОТЯ В ЦЕХ ЗА САНДВИЧИ

снежина snejina

„Обезверена съм от новото затваряне, което се готви. На ръба на оцеляването съм. Но не само аз. Всеки приятел и познат с бизнес се пита какво ще прави. Започнах работа в цех за сандвичи при мои приятели. Вече месец съм там и се пренастройвам от досегашната нощна работа на труд през деня.“

Това споделя пред „България Днес“ фолк певицата Снежина. Тя работи две седмици в механа столичния квартал „Гевгелийски“ след отваряне на заведението в началото на март, когато научава, че катинарът на заведението ще хлопне заради новото разрастване на ковид кризата. „Почти всички мои колеги са се хванали на друга работа. Много певици станаха брокери, помагат за счетоводството, 60% от колегите са таксиметрови шофьори. Никой не е отишъл да проси пари. Накъде да поемеш в такъв момент, като цял живот си се занимавал с музика“, разсъждава певицата.

Тя е категорична, че никога няма да се ваксинира. Дори ако ще е да не може да пътува никъде.

„Хващат ни за опитни мишки. Според мен ни заразяват по химичен начин. Това не е Божа работа. Имам много приятели и роднини в цял свят. Държавата ги е обезпечила по някакъв начин. Даже много българи са се върнали от Германия, Англия и други страни и тук получават тези помощи. У нас какво се получава? Възмутена съм, че отидоха Рут Колева, Ицо Хазарта Орлин Павлов да си искат пари. Какво означава това, че трябва да се внасят данъци?, Аз съм работила винаги по заведения на върха на славата си. 15 години съм била в ресторант Кошарите. И никога не съм водена на трудов договор. Ами това, че имам девет албума, които са регистрирани в Министерство на културата! Какви права да търся? Хайде някой да стои една година без никакви ангажименти да видя как ще живее. Това е бич, просто банкрутираме“, разочарована е фолк легендата.

Top