Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > СПИРАТ ШОУТО НА ДИМИТЪР РАЧКОВ

СПИРАТ ШОУТО НА ДИМИТЪР РАЧКОВ

рачков шоу милиони

Димитър Рачков слиза от екран на 6 юни. Неговото предаване е първото в Нова телевизия, което излиза в отпуск за лятото, като има сериозен риск да не се завърне в ефир от есента. То се оказало прекалено скъпо за рейтинга, който прави.

Първото издание на „Забраненото шоу на Рачков“ беше истински триумф. То регистрира рекордни рейтинги заради огромното любопитство на хората към новата продукция.

След като месеци наред зрителите се питаха къде е Рачков, цели 2,5 милиона души си пуснаха Нова телевизия в неделната нощ на 7 март, за да видят отново на екран любимия си водещ.

Гости на актьора тогава бяха едни от най-големите звезди в страната – Любо Нейков, Мариус Куркински и Краси Радков, а финалният гвоздей в ковчега на конкуренцията заби срещата на Азис с майка му, прибрала се в България от чужбина специално, за да изненада сина си в шоуто.

С всяко следващо предаване обаче интересът към новото неделно предаване става все по-малък, а зрителите в неделната вечер бавно, но осезаемо се завръщат към „България търси талант“ по бТВ. За рейтинга, който прави, продукцията се оказа прекалено скъпа.

НЕ МУ СТИГА ЕФИРА: РАЧКОВ ТРЪГВА НА ТУРНЕ ИЗ СТРАНАТА

По договор комикът трябва да има поне милион зрители всяка неделя. Въпреки ударното си начало той вече трудно покривал това изискване, пише Уикенд. Освен това за екипа било твърде трудно всяка седмица да пълни двучасовото предаване с ексклузивно съдържание, което да е по-интересно от акробатите и фокусниците в „Талантите“.

Самият Рачков се опитвал да работи зад камерите точно толкова интензивно, колкото и пред тях. Той се бъхтел наравно с хората си, канейки гости в шоуто и опитвайки се да измисля нови вицове, които да разкаже в ефир. Но вече изнемогвал от умора, защото работният му ден продължавал повече от 12 часа.

Зрителите забелязват, че напоследък той е видимо отслабнал. Говори се, че това е в резултат от преумора. Не му оставало време нито да се храни, нито да пие вода. Но въпреки всичките му усилия рейтингът всяка седмица става все по-нисък.

МИКА ЗАЙКОВА ПРОСТО ЗАБРАВИЛА, ЧЕ Е ОБЕЩАЛА ДА ГОСТУВА НА РАЧКОВ

В безсилието си да измисли нещо ново екипът взима назаем смешки от театралната версия на „Забраненото шоу“. Тези хитрини обаче също удрят на камък, тъй като водещият вече от доста време разказва въпросните вицове на представления из цялата страна. Хората, които са го гледали, се дразнят, че им се пробутва едно и също и в театъра и по телевизията.

Всичко това е причина шоуто на Рачков да бъде спряно още в началото на юни. Идеята е да изкара в ефира седмица по-дълго от „България търси талант“ по бТВ, чийто финал е на 30 май. По този начин Нова телевизия ще покаже надмощие над конкуренцията.

След това обаче неделното предаване излиза в дълга лятна ваканция. Дали ще се завърне с нов сезон, засега не е известно.

Top