Вие сте тук
Начало > Музика > СПРЯГАТ ПРЕСЛАВА И ПРЕЯ ЗА „ЕВРОВИЗИЯ“

СПРЯГАТ ПРЕСЛАВА И ПРЕЯ ЗА „ЕВРОВИЗИЯ“

preslava

Три седмици преди официалното обявяване на името на изпълнителя, който ще брани честта на България в Евровизия догодина, оборотният сайт Wiwibloggs, посветен на конкурса, обяви своя топ 10 родни певци.

Първата, която намира място в списъка на авторите, е поп-фолк певицата Преслава. След като пусна дебютния си албум през 2004 г., тя доминира на българската музикална сцена.

Издала е общо шест албума и е спечелила многобройни награди. (…) Съпругът й Павел Лазаров е заможен български бизнесмен. Може ли той да е спонсорът на БНТ? И готов ли е да финансира приключението на съпругата си, така че тя да има пълен творчески контрол?“, гласи част от описанието на изпълнителката на „Лъжа е“ в сайта.

Прея попада на второ място в своеобразната класация.

Тя доби популярност чрез колаборации с известни български артисти като Графа, Били Хлапето и Михаела Филева.

Дебютният й сингъл „Малките неща“ стана най-излъчваното видео по българска телевизия в първата си седмица през 2014 г. Сега, когато Прея ръководи собствена звукозаписна компания, може ли да върне България обратно в топ 5 на Евровизия в Ротердам? Със сигурност се надяваме на това!“, пишат още от сайта.

Общо четирима автори са съставили списъка за Wiwibloggs, като изброените артисти са отражение на собствените им предпочитания и нямат общо с реалното посочване на представителя ни на Евровизия 2020, пише Монитор. Сред останалите споменати певци попадат Надя (Петрова), Михаела Маринова, Гери-Никол, Михаела Филева, Надежда Александрова, Атанас Кателиев, Графа и Мария Илиева.

Top
>