Вие сте тук
Начало > Спорт > СЪЗДАТЕЛЯТ НА БЪЛГАРСКИЯ БОЛИД РОСЕН ДАСКАЛОВ ЗАКРИ ПИСТА РУСЕ

СЪЗДАТЕЛЯТ НА БЪЛГАРСКИЯ БОЛИД РОСЕН ДАСКАЛОВ ЗАКРИ ПИСТА РУСЕ

Царски остана след Маршавелов в „кралския“ клас, босът на „Нетуоркс“ с победа в клас „Свободен“

Създателят на първия български болид и автомобилен шампион Росен Даскалов закри преминалия при огромен интерес шампионат „Писта Русе“, съобщава ВИП Комюникейшън. Екипът на Даскалов бе организатор на състезанието, с подкрепата на Община Русе и с финансовата помощ на десетски спонсори от цялата страна.

Пловдивчанинът Константин Маршавелов надви основния си конкурент Илия Царски в клас „Макси“, а Румен Дунев остана четвърти. Третото място бе отредено за Христо Манолов, като и четиримата покориха пистата с автомобили „Мицубиши Лансер“. Маршавелов постави и нов рекорд за най-бърза обиколка на пистата, като взе и шампионска титла в отборното класиране с 97 точки за АСК КА-2 Рейсинг Тийм. На второ място се нареди отборът на АСК Дианел Рейсинг с 66 точки, а на трето с 40 точки – БМВ Клуб България.
В клас „Свободен“ шампион стана русенецът Свилен Максимов, собственик на телевизията TVN и на русенския кабелен оператор „Нетуоркс България“.

В класовете „Спорт“ и „Туринг“ първи по време се класираха Михаил Симеонов със Ситроен С2 и Иван Влъчков с Хонда Сивик.Показва се „ПИСТА РУСЕ КЛАС МАКСИ.jpg“

aeb01c61-7917-471e-8cae-510abc9ae716

Над 30 хиляди почитатели на бързите коли аплодираха откриването на „Grand Prix Ruse 2016“ от кмета на община Русе Пламен Стоилов, който поздрави организаторите на мащабното събитие. Това е трети кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут.
„Община Русе ще продължава да подкрепя автомобилния спорт в града, за да може да се развива и утвърждава. Благодаря на организаторите и на един успешен русенец – Росен Даскалов, който създаде автомобил, разнесъл славата на България по света“, каза кметът.
Вече 40 години „Писта Русе” има водещо място в спортния календар не само на града, но и на автомобилизма в България.
Над 30 хиляди русенци и гости на града станаха свидетели на надпреварата, превърнала Дунавската столица в Монако на Балканите.

Top
>