Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > ТАНЯ БОЕВА СЕ ЯДОСА ЗА ПЕНСИЯТА СИ, БИЛО НАГРАДА

ТАНЯ БОЕВА СЕ ЯДОСА ЗА ПЕНСИЯТА СИ, БИЛО НАГРАДА

таня-боева-tanya-boeva

Таня Боева се вбеси на новината, че е първата пенсионирана фолк певица заради заслуги. Певачката получи „Награда за специални заслуги и принос в изкуството“ от Министерството на културата, която ще й бъде изплащана ежемесечно в продължение на три години.

Певицата стартира кариерата си в поп жанра, а на сцената на „Златния Орфей“ завоюва престижното отличие „Първа награда за млад изпълнител“, което е и повод да попадне в списъка на Министерството на културата, заедно с много други певци, на които ще бъдат изплащани ежемесечни суми за заслуги.

ТАНЯ БОЕВА Е ПЪРВАТА ПЕНСИОНЕРКА В ЧАЛГАТА

Публикуваме без редакторска намеса, написаното от певицата:

„На вниманието на тези, които живо се интересуват!
Разбира се, че не е „пенсия“ . От Министерството на културата точно, кратко и ясно са се обосновали в изказа си : “ Награда за специални заслуги и принос в изкуството“ ! (срок- 3г. “ пенсията“ има ли срок!)

И до днес, най-горда и оценена се чувствам от Приза “ Първа награда за млад изпълнител“ на легендарния фестивал „Златния Орфей“. Само на 21 , с целият живот и кариера пред мен, бях удостоена с най-голямото отличие, в най-престижния фестивал, от 13- членно жури ,начело с Йорданка Христова и Емил Димитров. Тази награда промени представите ми за това кое е трудно и възможно…накара ме да повярвам, че мечтите се сбъдват и че няма невъзможни неща. Когато човек е упорит, трудолюбив, последователен и работи за мечтите си!

Типично в „хищническо- журналистически стил“, с ясното съзнание, че „новината“ ще бъде сигурно и бързо изконсумирана, авторът на първо-статията, съзнателно оформя заглавието така.Знае че точно това ще удовлетвори жаждата, вкуса на читатателя у нас. (Типично – българска народопсихология .) Знаейки прекрасно, че на никой не му е интересно кой какво е спечелил. Това само по себе си би била една чисто позитивна новина! А кога Вуте се е интересувал какво е спечелил „комшията“! Друго си е добрата, никого интересуваща и радваща новина да се поизкриви и да зазвучи гротескно, негативно, загрозяващо, състаряващо … И ето, Хоп- „Наградата“ се превръща в „пенсия“- право в десятката! Вуте вече е доволен ,“ новината“ се множи и размножава!

Всеки сам себе си определя какъв е! А какъв си се разбира от това, коя енергия те „храни“.
Тест: Теб,кое те нахрани ? „Наградата“ или “ пенсията“ ?!

ПС Приемам с любов и благодарност: уважението и почитта, с която съм удостоена от Министерството на културата! 25години след приза от „Зл. Орфей“ ! Благодаря за наградата!

А, кой как ще я нарича, уважи или омаловажи си е единствено и само негов проблем! Мир вам!

Top