Вие сте тук
Начало > FAMOUS > ТЕДИ КАЦАРОВА ПРЕДЛАГА ПОДСЛОН И РАБОТА НА УКРАИНЦИ

ТЕДИ КАЦАРОВА ПРЕДЛАГА ПОДСЛОН И РАБОТА НА УКРАИНЦИ

теди кацарова tedi kacarova

„Нашето семейство е съпричастно към участта на украинския народ и сме готови да приютим бежанци от страната, помагайки им с каквото можем. Това е нашият дълг като хора и общество. Тежка е съдбата им, а войната е почти и в нашия двор. Днес те са бежанци, но утре ние можем да бъдем на тяхно място.“

Това сподели пред „България Днес“ поп певицата Теди Кацарова броени дни след като се завърна от едномесечен престой в Парагвай. Дъщерята на естрадната легенда Силвия Кацарова следи с тревога случващото се в размирната държава и е готова да отвори своя дом за хора, бягащи от бомбите и кръвопролитията.

ТЕДИ КАЦАРОВА ЗАХВЪРЛИ ДРЕХИ И ЗАДРЪЖКИ

„Ще помагам на драго сърце с подслон и работа. И с нас може да се случи. Баба ми, Бог да я прости, преживявайки войната и преди да почине, си криеше хляб под възглавницата. Защото е преживяла глада. От страх. Това е травма доживот. Безумие е, че се случва нова война в XXI век“, разкрива още изпълнителката.

Гостоприемството и състрадателността на семейство Кацарови се показват и преди години, когато помагат на семейство сирийски бежанци.

„Момчето беше озвучител при татко ми, а нашето семейство правеше каквото може за тяхното. С каквото можехме да бъдем полезни, го направихме тогава, ще го направим и сега на драго сърце. Но не обичам много да говоря за благотворителността, защото тя се прави тихичко, без да се афишира“, подчертава певицата.

Солидарност с украинския народ пред „България Днес“ изрази и Камелия Тодорова. Джаз легендата обяви, че е готова със семейството си да дари храна, дрехи и други продукти от първа необходимост на бежанци от страната на Владимир Зеленски и особено на майките с деца.

„Всички нормално мислещи хора би трябвало да мислят и разсъждават така. Лошото е, че правителството май не го прави, защото се изисква организация. Не мога да разбера позицията на политиците, не виждам държава и лидер на място. Политиците нямат крайно становище за Русия. Становището на държавата е някак си байганьовско“, добави изпълнителката.

В същото време много наши сънародници, които имат имоти на село, ваканционни къщи и свободни жилища, предлагат подслон и храна за бежанци от Украйна. Вече е създадена и специална фейсбук група, в която всеки може да предложи помощ за украински бежанци – квартира, изхранване, консумативи, работа, финансова помощ, преводи, юридически и други услуги. Само за два дни от създаването си групата Допомога украянським буженцям в Болгаруя /Помощ за украинските бежанци е събрала близо 16 000 членове.

Top
>