Вие сте тук
Начало > Новини > Интервю > ТОП ГРИМЬОРКАТА СВЕТЛАНА АРСОВА: НА МОДА Е АГРЕСИВНОТО ЧЕРНО

ТОП ГРИМЬОРКАТА СВЕТЛАНА АРСОВА: НА МОДА Е АГРЕСИВНОТО ЧЕРНО

Светлана Арсова е сред най-известните гримьори у нас. През годините е била личен гримьор на редица български звезди, сред които Коста Цонев, Миглена Ангелова, Маргарита Михнева и Сашо Диков. Неотдавна отвори собствена школа, за която бе отличена на годишна церемония. Арсова е автор на книгата за грим „Гримирана“, а в момента подготвя и втора. За модните тенденции, книгите и хобито разказва ексклузивно пред Secret.bg. 

-В разгара сме на летния сезон, много млади хора са решили именно сега да се оженят. Какви са модните тенденции за лято 2016 при грима?

-Има хора, които обичат по-силен грим, има и такива, които предпочитат по-леките цветове. Тази година има пълен обрат в тенденциите. Това, което може да се види на последните дефилета на Dior и Chanel, е че се набляга на силното, агресивно черно и издължените котешки очи.

Този грим идва от Ким Кардашян. Това, че е лято, не пречи човек да е гримиран, да има големи мигли, разработен обем на лицето. Хората, които са по-модерни, като изисквания и темперамент, изискват по-дискретен грим. Аз като гримьор залагам на този вид.  Моето предизвикателство е хората да се изрисуват силно, но да не минават границата. Преди дни бях гримьор на една булка, която работи за Dior, на нея приложих именно актуалния за лято 2016 грим и съм много доволна от резултата.

-Какво би посъветвала момичета, които и на плажа ходят гримирани?

-Ако искаш да си много красив, направи си изкуствена скула, добави си хубави мигли, правете си процедури. Човек трябва да опитва по-натурално.
На плажа трябва да имаш съвсем лек грим. Няма да ти е нужен ако ходиш на някой безлюден, но ако има много хора, е желателно да си сложиш рокля, светещи джапанки, направете се като русалка.

-Ти си единствената гримьорка у нас, която и пише. Вече имаш издадена книга. Работиш ли по втора?

-Да, дори съм я написала. Първата книга е „Гримирана“, а втората ще бъде „Приказно гримирана“. Нещата са по-приказни, гледам да пиша повече за това, че гримът има три фази  – да си модерен, да си в синхрон с дрехата и събитието и да си щастлив. Снимките за книгата са вече факт. Имам снимки на Ангел Цветанов, който вече не е между живите. Никъде не съм ги показвала още, но са култови. Гримът е върху приказни герои в съвременен вариант. Ако си Червената шапчица и си с червена рокля, то трябва да си върху червения килим.

Светлана и топ гримьора Мис Бони са изключително близки
Светлана и топ гримьора Мис Бони са изключително близки

-Кога ще бъде готова книгата?

-Всичко освен корицата е готово. Надявам се през месец октомври покрай рождения ми ден да я представя. Планирам промоцията да бъде като шумно парти, обичам да се шуми. Ще работя отново с издателя Пламен Тотев.

-Дълги години се занимаваш с грим. Измениха ли се много нещата?

-Като цяло това, което се измени и ми хареса, е че хората си правят пластични намеси и сега гримът е подчертаващ. Преди сме увеличавали с грим устата, клепачите и скулите. Българката стана по-модерна. За щастие отпадна светещото бяло под веждите, което беше ужасно.

-Освен с грима и писането на книги, имаш интереси и към друго. Какво е то?

-Да, също така съм и преподавател, за което взех и награда на годишните Best Brand Awords. Доказвала съм, че и най-некадърният гримьор става професионалист след урок при мен. Направила съм над 50 професионални гримьори. Това е много, защото с всеки работя индивидуално. Иначе хобитото ми е астрологията. Реших на шега да отида на такива уроци, за да правя компания на сестра си. Сега постоянно ходя с няколко астрологични книги в чантата си, проверявам разположението на планетите. Запознах се с един много добър учител, който е на 70 години. Насочих се към медицинската астрологията, която се изучава 10 години. Много сериозно е да кажеш на някой човек в кой ден и в колко часа трябва да му направят дадена интервенция. Ние сме част от този космос и няма значение дали вярваш или не.

Top
>