Вие сте тук
Начало > Любопитно > ТОВА МЪЖКО КАЧЕСТВО ЖЕНИТЕ НАМИРАТ ЗА НАЙ-СЕКСИ

ТОВА МЪЖКО КАЧЕСТВО ЖЕНИТЕ НАМИРАТ ЗА НАЙ-СЕКСИ

love-men-women-жена

Тайната на мъжката неотразимост не е нито във външността, нито дори в чувството за хумор, а в алтруизма. Поне за жените, които търсят сериозна връзка. Всеки случай това показва последното изследване по въпроса, публикувано в списание British Journal of Psychology (“Бритиш джърнъл ъф сайколъджи“). Освен това стана ясно, че безкористните и склонни към саможертви мъже правят секс по-често от другите.

При първия етап на изследването учените се интересуваха от неженени канадци колко често са вършили „добри дела“ – давали с пари за благотворителни цели или са помагали на непознати с коли, които не могат да запалят, пише БГНЕС. След това тези хора трябваше да отговорят колко често са правили секс и колко партньори са имали.

Оказало се, че алтруистите са се занимавали по-често със секс и са имали повече партньорки.

При втория етап учените са помолил студенти да отговорят готови ли са да участват в благотворителни кампании. Отговорилите положително по-често са завързвали случайни полови контакти, по-често са правили секс в сериозни отношения и като цяло са имали повече сексуални партньори в живота си.

По време на друго изследване от януари тази година, публикувано в списание Evolutionary Psychology (“Ивълюшънъри сайколъджи“), на 202 жени бе предложено да изберат най-привлекателния мъж сред множество представители на силния пол, част от които били склонни към алтруизъм, а част – не.

За партньори за една нощ жените избирали привлекателни егоисти. Но за сериозни отношения те предпочитали алтруистите, независимо от тяхната външна привлекателност.

Друго изследване отпреди три години също показа, че жените ценят алтруизма над всички други мъжки достойнства, когато става дума за избор на спътник в живота.

Top
>