Вие сте тук
Начало > FAMOUS > ТВ ВОДЕЩА ОТВОРИ ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА

ТВ ВОДЕЩА ОТВОРИ ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА

поли-гергушева-poli-gergusheva

Репортерката и водеща в Би Ти Ви Поли Гергушева отвори дом за стари хора в Петрич. Социалната дейност, с която се захваща чаровната водеща, е съвсем нова за нея, като заедно с нея в управлението на институцията влиза и мъжът й Борис Мечкуев.

Преди седмици близки и приятели на младото семейство честитиха отварянето на дома  за отглеждане на възрастни, след като отварянето му се забавя повече от година заради пандемията от коронавирус. В дома ще бъдат настанени 42-ма души, които ще могат да се възползват от 10 вида услуги, сред които е и най-важното за тях медицинско обслужване, както и денонощна аудио-визуална връзка с близките.

Домът се намира в сградата на многопрофилната болница в центъра и е в непосредствена близост до градския парк. Според описанието той се намира в близост до планина Беласица и предоставя невероятна панорама и осигурява наличието на чист и свеж планински въздух. Клиентите на дома ще могат да се радват на модерно изградени и технологично оборудвани стаи, ежедневни медицински грижи.

Едновременно с това ще могат да се насладят на различни организирани културни и развлекателни мероприятия, които да спомогнат за тяхното пълноценно социализиране. Любопитно е, че фирмата на Мечкуев е била единствен кандидат за закупуването на етаж в бившата болница „Рокфелер“, която да бъде превърната в дом за възрастни.

ПОЛИ ГЕРГУШЕВА СТАНА МАЙКА ЗА ПЪРВИ ПЪТ

Регистрирана е на домашния адрес на Борис Мечкуев в столичния квартал „Слатина“. Досега фирмата му, както и останалите дружества на семейството на Мечкуев, не са имали дейност, свързана със старчески домове, а само с графичен дизайн. Независимо от това Борис включва в ръководството и Поли, която е по майчинство и не

е на екран в момента след като през 2020 г. роди първородния си син, пише „България Днес“.

Двойката се запознава преди години благодарение на предаването „Преди обед“, където Мечкуев е поканен да разкаже за пътешествието си в Южна Америка. Но докато паркирал автомобила си пред телевизията, вижда за първи път Гергyшева. Тя е на работа и с интерес изслушва разказа му за екскурзията, а после поразпитва за него. Следва първа среща, любовта между двамата пламва с пълна сила. Така месеци след като замести Петя Дикова заради бременност, Поли трябваше да излезе в майчинство и беше заместена от синоптичката Натали Трифонова.

Top
>