Вие сте тук
Начало > Музика > ВИДА ПИРОНКОВА И „ГЪЛЪБО“ ДОЛЕТЯХА С ЕМПАТИЯ В УНСС

ВИДА ПИРОНКОВА И „ГЪЛЪБО“ ДОЛЕТЯХА С ЕМПАТИЯ В УНСС

Сцената на Аула Максима в УНСС преживя незапомнена емоция след като плеяда от звезди на българското музикално изкуство бяха събрани на нея. Пулсарът, който ги привлече, беше една жена-песен със своя син-вдъхновение и един блик светлина, сътворен от душата й, с името „Емпатия“.

Премиерата на авторския албум на Вида Пиронкова беше един спектакъл, в който главни роли имаха приятелството, любовта и отдадеността към музиката.

да

Събитието започна с малък коктейл, на който приятели, роднини и почитатели чукнаха чаши със създателите на албума на Вида Пиронкова „Емпатия“, предава радио Vox. Веднага, след това нетърпеливата публика зае местата в уютната зала с отлична акустика, за да чуе парчетата от албума, но с изненада стана свидетел на нервно крачещия по сцената продуцент Игор Марковски, който подрежда столове, говори с някого по телефона и разставя участниците в създаването на албума по столовете. Какво се случва? – недоумяваха всички. Нали сме на премиера?…

Скоро край на недоумението им постави самият Марковски приветствайки ги с „добре дошли“ на „Генералната репетиция“…

…Вратите на залата се затварят. „Режисьорът“ Марковски нарежда да загасят светлините… Тихо и тъмно е. В тъмнината се чува единствено приятен женски глас, който разказва една история. История не с думи. История с песни. Историята на един изгубил гласа си мъж, който си спомня за младостта и любовта си и за полета на духа. Една история, започнала с полет на гълъб и преминала през дъждовни клепачи, целофанирани любови и самотни мигове, за да кацне с „песен и роза“ на тази сцена, на която я разказват от първо лице една майка и нейния син – вдъхновение, една жена, отдадена до край на музиката и любовта и… една /по собствените й думи!/ „зла ламя – свят дух – привидение – гълтачка на мъже и куп лоши неща с миловиден образ“.

Top
>