Вие сте тук
Начало > Шоу > ЗАХАРИ БАХАРОВ И КУКАТА УСКОРЯВАТ С „ЮЖЕН ВЯТЪР 2“

ЗАХАРИ БАХАРОВ И КУКАТА УСКОРЯВАТ С „ЮЖЕН ВЯТЪР 2“

куката-захари-бахаров

Четири години след като заснеха последната си сцена в сериала „Под прикритие“, Захари Бахаров и Мариан Вълев (по-познат на феновете от продукцията като Куката – б.а.) отново се забъркват в ъндърграунда. Този път това ще се случи на сръбска територия, а повод ще даде филмовото продължение на най-гледаната сага в западната ни съседка в последните 20 години – „Южен вятър“.

Камерата за продукцията вече се върти в Княжевац, като екипът ще остане в Южна Сърбия пет седмици. Изборът на локация не е случаен и е част от мерките, предприети заради световната пандемия от коронавирус. Причината – по този начин продукцията ще избегне сблъскването с големите градски тълпи. В края на септември обаче „Южен вятър 2“ все пак ще направи кратък гастрол и из Белград.

НОВИЯТ КИНО ХИТ: ХРИСТО ШОПОВ СТАНА НАРКОБАРОН, А СРЪБСКИ МАФИОТ ГЪРМИ СИНА МУ

Начело на каста отново ще видим Милош Бикович. Какви ще бъдат героите на българските актьори пък предстои да разберем. Още отсега обаче анонсът за участието им предизвика бурни реакции в Сърбия. „Това е подсказка за добро продължение“ и „И ако тези двамата дойдат, това ще бъде най-силният филм на всички времена“, гласят само част от коментарите на киноманите.

Това не е първото продължение на „Южен вятър“. След премиерата си през есента на 2018 г. стартира излъчването на сериал със същото име, отбелязва „Монитор“. Досега във филмово-телевизионната поредица са се разписвали и други родни звезди, сред които Христо Шопов, Ивайло Захариев и Александър Сано.

Вторият филм ще носи заглавието „Ускорение“, а премиерата е насрочена за началото на 2021 г. Режисьор отново ще бъде Милош Аврамович, който заедно с Петър Михайлович стои и зад сценария на новия филм.

Междувременно стана ясно, че „Южен вятър“ предизвиква все по-голям интерес не само на Балканите, но и по света. Режисьорът издаде преди броени дни, че са продадени правата за създаването на английски римейк по историята. „Американците също се интересуват“, уточни още Аврамович.

Top