Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > НЕ СИ ПОПЛЮВА: ЗАХАРИ БАХАРОВ СЛОЖИ РЪКА НА ШОУБИЗНЕСА

НЕ СИ ПОПЛЮВА: ЗАХАРИ БАХАРОВ СЛОЖИ РЪКА НА ШОУБИЗНЕСА

захари бахаров

Захари Бахаров е от малкото актьорив. България, които никога нес е оплакват от ниското заплащане в сферата на изкуството. И има защо. Само за две години той е успял да се превърне от обикновен актьор в една от най-влиятелните фигури в родния шоубизнес. Сложил е ръка на огромна част от най-касовите проекти на българската сцена.

Само две години са били достатъчни Захари Бахаров да стане продуцент на много от иявите на най-големите звезди у нас, като по този начин получава част от приходите от продажбата на билети.

Той е един от петимата съдружници в дружеството „Артвент“, което се занимава с организиране на културни събития. Под неговата шапка се изявяват артисти като Димитър Рачков, Любо Киров, Бойко Кръстанов, Михаил Билалов, Христо Шопов, Хилда Казасян, близнаците Дарин и Деян и Ангелови, Теодора Духовникова, Иван Бърнев, Емил Марков, Лилия Маравилия, Алекс Сърчжаджиева, Михаела Маринова и други популярни лица, които генерират приходи само със споменаването на имената си.

Сред тях, логично, е и братът на Захари – скандалният Явор Бахаров, който трудно би намерил работа без батко си. „Артвент“ продуцира хитови спектакли на режисьора Явор Гърдев, включително култовото заглавие „Чамкория“, билетите за което се разпродават за минути, пише Уикенд.

Любопитно е, че този успех на актьора на полето на бизнеса е постигнат само в рамките на две години. Фирмата му е активна от 8 март 2021-а, показва проверка на изданието. Като с магическа пръчка тя успява да привлече към себе си толкова много популярни артисти, че вече е трудно да намериш звезда, която не работи под нейната шапка.

ЗАХАРИ БАХАРОВ ПРИБИРА 100 БОНА ОТ НОВИЯ БГ СЕРИАЛ

Поне 80 на сто от всички хитови представления, които се поставят на независимите сцени у нас, са на големия Бахаров.

Редно е да се отбележи, че той не работи сам, а има съдружници. Един от тях е небезизвестният Кирил Киров, който от години работи по друга линия със звезди като Мариус Куркински, Виктор Калев и Иво Аръков. Неговият дял е двойно по.малък от този на Захари. Той е съдружник в още доста фирми, включително „Глобал уеб“ на Маги Халваджиян.

Другият съдружник на актьора е Велизар Величков – млад мъж, който се представя като актьор, предприемач и пътешественик. Той също има участие в „Глобал уеб“. Другите двама съдружници са Ваня Симонска и Атанас Боев, които имат участие само в тази фирма.

Актьорът отдавна се отказа от общата си фирма със своите колеги Юлиан Вергов и Владо Карамазов, но явно продуцирането на звезди му харесва. Затова продължил да го прави, само че в друга компания. Той има и фирма с жена си – Диди Алексиева. През нея правят представленията си „Поетите“ и развиват сайта на Диди.

Top
>