Вие сте тук
Начало > Шоу > ЗАРАДИ ФИЛМА „БАРБИ“: СВЪРШИ РОЗОВАТА БОЯ В ЦЕЛИЯ СВЯТ

ЗАРАДИ ФИЛМА „БАРБИ“: СВЪРШИ РОЗОВАТА БОЯ В ЦЕЛИЯ СВЯТ

барби barbi

„В целия свят е изчерпано розовото“ – това сподели дизайнерът на продукцията „Барби“ Сара Грийнууд.

По време на изграждането на Барбиленд и на къщата на мечтите на куклата в реални размери била използвана толкова много розова боя, че вече има недостиг по цял свят.

По време на строителството на декорите буквално били унищожени световните запаси на цяла компания.

В разговор с Architectural Digest режисьорът на лентата и дизайнерът на продукцията Сара Грийнууд споделят повече за строежа на Барбиленд.

Той е боядисан изцяло във флуоресцентно розово. Боята покрива всичко – от къщата до пътищата и стълбовете на лампите. Къщата е в реални размери, по прочутата „Къща на мечтите“ на куклата.

„Исках розовото да е много ярко и всичко да е почти прекалено. Буквално създавахме алтернативната вселена“, разказва дизайнерката.

„На света му свърши розовото“, споделят за изданието двамата, през смях.

Докато намерят точния нюанс розово, с художниците на продукцията имали над сто варианта, вариращи от лилаво-розово до тъмнорозово. Откриват нюанса за филма, след като свеждат нюансите до 10.

ЕТО КОЛКО СТРУВА ДА СИ КУПИШ МРЪСНИШКО КЛИПЧЕ НА БГ БАРБИ

При експериментите използвали боя Rosco. Когато обаче най-накрая определили точния нюанс, възникнал грандиозен проблем.

„Когато дойде време да поръчаме, те нямаха достатъчно пигмент!“

Оказва се, че розовото било особено труден цвят за работа в киното – когато действието се случва по средата на декорите, това променяло палитрата.

В персонажа ан Барби превъплътява холивудската звезда Марго Роби, като актрисата изглежда фантастично, седнала зад волана на розов кабриолет.

Top
>