Вие сте тук
Начало > Любопитно > ЗАЩО ГАДЖЕТО ТИ ВЕЧЕ НЕ СЕ ВЪЗБУЖДА?

ЗАЩО ГАДЖЕТО ТИ ВЕЧЕ НЕ СЕ ВЪЗБУЖДА?

love

Ти имаш желание да правиш секс с приятеля си, той твърди същото, но нещата в леглото в последно време просто не се получават. И ти се чудиш защо партньорът ти не изпитва сексуална възбуда.

Като за начало е добре да знаеш, че сексуалното желание и сексуалната възбуда са две съвсем различни неща. Докато желанието за секс е свързано с либидото, възбудата е резултат от сексуална стимулация.

Сега може да се чудиш защо партньорът ти няма желание за секс, но се замисли колко пъти на теб ти се е случвало да му отказваш под претекст, че те боли главата или си страшно уморена. Това обаче е било нещо временно, което е отминало. Липсата на сексуална възбуда обаче е по-трудно решим проблем, който ако не бъде взет под внимание скоро ще доведе до перманентна липса на желание за интимност.

Защо при някои хора липсва сексуална възбуда?

Напълно нормално е връзката да преминава от бурна и страстна в любовна след няколко години. Ако от доста време си с един партньор и не се случва нищо ново в сексуалния ви живот, ако сексът ви е по график, на едни и същи места и в едни и същи пози, то не се учудвай, че ти или той нямате желание за секс.

Понякога причината за възбудата у единия партньор е в уменията на другия, в липсата на старание и в неговата припряност. Ако от известно време се случват неща, които не ти харесват и не си сексуално задоволен, поговори спокойно с партньора си и му покажи пътя към твоята сексуална възбуда. Това ще се отрази благоприятно и на двама ви.

Липсата на сексуална възбуда може да се дължи на хормонален дисбаланс, прием на медикаменти или наркотици и редица гинекологични заболявания като кандидоза и вагинизъм, които водят до вагинална сухота, болка и други неприятни неща.

Има обаче и случаи, при които липсата на сексуална възбуда е на психологическа основа, резултат от травмиращ сексуален опит или поредица от незадоволителни сексуални контакти.

Top
>