Вие сте тук
Начало > FAMOUS > ЗУЕКА СЕ ПУСНА НА ПРОМОЦИЯ

ЗУЕКА СЕ ПУСНА НА ПРОМОЦИЯ

зуека zueka

Картините на Васил Василев-Зуека станаха с една пета по-евтини през лятото, пише „Телеграф“. Така картина от цикъла за Дон Кихот и възлюбената му Дулсинея в онлайн платформата „Купи изкуство БГ“ вместо 1600 лв. сега върви по 1280 лв. Малко по-евтино – 1200 вместо 1400 лв., струва картина със заглавие „Висящи хора“. Затова пък творбата „Жена“, рисувана миналата година, сега се продава по 1120 вместо 1400 лв.

Най-евтините Зуекови картини там се наричат „Яйце“ и „Дървото на познанието“. Те са по 960 лв., а преди са стрували по 1200. Сега е моментът да се направи изгодна инвестиция в изкуство, коментират експерти. Още повече че през есента се очаква поскъпване на всички артпроизведения. А и влагането в изкуство е една от най-перспективните инвестиции. Няма в човешката история факт, който да регистрира поевтиняване на една творба, тя само вдига цената си. Друг е въпросът, че може да бъде повредена или открадната.

ЗУЕКА НЕ ГЛЕДАЛ „КАПКИТЕ“, БИЛИ МУ СКУЧНИ

На въпросната платформа има още родни и чуждестранни художници, които предлагат творбите си с намаление. Откакто отиде в Испания, Зуека изцяло се е отдал на рисуване и го прави всеки ден по няколко часа. През миналата година за 9 месеца той продаде точно 250 картини. Това означава, че пласира по почти една картина на ден – по-точно по 0,9259259259259259, ако трябва да сме съвсем точни.

В момента Зуека е и от най-търсените родни художници. И това напълно го удовлетворява. Вече негова картина под 1000 лв. си е направо успешна покупка. Освен като талантлив актьор той явно набира все по-голяма популярност като художник.

Top
>